perjantai 10. huhtikuuta 2009

8.4.09 Agia ja raunioita (ja paljon uusia jänniä juttuja)



Töiden jälkeen kiiruhdimme rauniotreeneihin. Niistä lisää yllä.




Ja rauniotreeneistä agiin. Ennen agia Simba, Nessa ja Ralli pääsivät lenkkeilemään lähimetsään, joka olikin täynnä risuja. Hienosti kaikki tasapainoilivat risukossa ja kiipeilivät puunrunkojen päällä, myös Ralli.




Molemmat aikuiset pääsivät agiloimaan, Ralli tuli treeneihin omassa boksissaan. Simballa ja Nessalla oli hauskaa, Rallia vähän jänskätti. Ralli reagoi voimakkaasti koirien haukkumiseen ja haukkumistahan agitreeneissä riittää. Taas uusi totuteltava juttu.




Treenit menivät kauttaaltaan kivasti, ratapiirrokset yllä. Ensimmäinen rata oli esteet 1-7 jonka jälkeen A-este. Esteelle 6 piti muistaa iedä, esteeltä 7 aidalle hankala kohta. Villen vinkki oli puolivalssin sijaan vetää esteen yli vastaisella kädellä rintamasuuntaa muuttamatta. Toimi hyvin. Toka rata numerot 10-20. Muista ettei kepeille tehtävään valssiin turhaa pyöristystä. Muurin ja aidan voi laittaa koiran tekemään aidan 11 väärältä puolelta, jolloin riski lukita A-este on pienempi. Tällöin oikea-aikainen liike muurille päin tärkeää eli odotettava putkella vähän aikaa. Lopuksi koko rata. Nessa teki radan hyvin, erityisesti takaaleikkaus aidalle 11 ja siitä taakse aidalle 12 oli hieno. Mutta Nessa ei irronnut putken jälkeen muurille, kun ajoitukseni oli väärä. Harmi. Simbulle ok rata, mutta virheitä tehtin kyllä enemmän.
Treenien jälkeen Ralli tuli reippaana ulos boksistaan tutkimaan hallia. Lenkillä treenien jälkeen tavattiin jänniä skeittareita ja koiria koirapuistossa. Loppulenkistä Ralli osoitti sukujuurtensa mukaisia paimennustaipumuksia kun tapasimme sorsia. Ralli hiipi sorsia päin ja otti käyttöön aussie eyen. Hauskaa. Täytyy tosiaan typyn kanssa harkita paimennusteenejä Pialla.