keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

15.4.09 Raunioryhmän hakutreenit

Ennen treenejä käveltiin lenki Mätäkivenmäen alueella. Olipa mukavaa kulkea aurinkoisessa metsässä lintujen laulua kuunnellen. Ralli kuunteli lähinnä lentokoneita ja ihmetteli niitä vähän. Eipähän Ralli ole niitäkään ennen kuullut. Täytyy mennä pian uudestaan!

Hakua Mätäkiventiellä, sähkölinjojen oikean puolen metsässä. Tuulta kohtalaisesti sähkölinjoilta päin eli hakualueeseen nähden suoraan takaa keskilinjalle päin. Treenaamassa Ressu ja Risa, Tove ja Hugo, minä ja Nessa, Marisa ja Nugá sekä lopuksi minä ja Ralli.


  • Risa: kuusi maalimiestä, ei tyhjiä, kunnon piilot, kiintorullailmaisu. Kahdella ensimmäisellä ja viimeisellä haamut. Pikkukoira jaksoi etsiä hyvin, ei merkkejä väsymyksestä. Koko alue tuli käytettyä. Rullat muuten hyvin käteen, mutta toisella taisi tiputtaa ihan vähän liian aikaisin ja viimeisellä rulla vaihtui palkkapurkkiin, jonka maalimies oli vahingossa tiputtanut metsään. Ja minä maalimiehenä vieläpä palkkasin Risan väärästä asiasta. Tämän mokan jälkeen vika piilo uudestaan, sujui hienosti. Nyt muutama viikko lyhyitä treenejä joissa riittävästi haastetta motivaation kohottamiseksi entisestään ja kiintorullailmaisun vahvistamiseksi.
  • Hugo: tuuli-ilmaisua. Hugo käytti hyvin nenää, meni mielellään maalimiehelle, söi palkat tyytyväisesti. Kolmannella yritettiin hajun ottamisen jälkeen ottaa etäisyyttä maalimieheen, tällöin muistikuva katkesi ja Hugo lähti pyörimään. Tuuli-ilmaisua lyhyellä matkalla lisää ja pikkuhiljaa etäisyttä.
  • Nessa: suunnitelma oli tehdä tyhjiä, löydöillä suorapalkkaus. Tyhjä, löytö, löytö, tyhjä, löytö. Nessa päätti löytää Ressun heti ekalla pistolla, joten treeni alkoi löydöllä. Nessa sai hajun eikä tosaankaan irronnut tarkistamaan etukulmaa. Jos etukulmaan irtoamista haluaa treenata, ei alueella pidä siis olla maalmiestä valmiina (daa!). Toisella löytyi Marisa. Sen jälkeen pari tyhjää ja keskilinjan ylitystä, jonka jälkeen Ressun puolelta löytö. Treeni oli kaikesta huolimatta hyvä, Nessa irtosi tyhjillekin oikein hyvin ja lähes suoraan, teki töitä todella motivoituneesti. Eikä härkkinyt maalimiehillä.
  • Nugá: peräänlähtöjä pienin avuin, maalimies valmiina reilussa 10m, meni koiran nähdessä vähän piiloon ja tämän jälkeen lähetys. Nugá irtosi hyvin kohtaan, jossa oli nähnyt maalimiehen, mutta kyseli siinä apuja. Pienellä ääniavulla tai maalimiehen liikahduksella meni maalimhen luo. Tästä eteenpäin on mielestäni kaksi hyvää vaihtoehtoa: tuuli-ilmaisu mikäli halutaan vahvistaa nenänkäyttöä, vapautus heti hajusta tai uusi samantyyppinen treeni, jossa koira päästetään ihan heti maalimiehen perään, ehkä jo kun maalimies vielä liikkuu ja maalimiehet jäävät selvästi esille. Näistä tekisin hkä seuraavalla kerralla vielä peräänlähdöt ja sitten rehellistä tuuli-ilmaisua. Miksi? Lagoton nenän saa varmasti käyttöön, mutta tuuli-ilmaisutreenissä tulee ehkä vahvistaneeksi ei-niin-suoraa etenemistä.
  • Ralli: ihmisten tapaamista pienimuotoisen "makkararingin" muodossa ja kolme peräänlähtöä. Tänään oli taas ujoa, ihmisten luo oli jännittävä mennä. Myös peräänlähdöissä näkyi epävarmuutta. Näitä rauhassa lisää, tehdään kunnon pohjat maalimiesmotivaatioon. Voisin kokeilla lihapullia palkaksi ensi kerralla, ehkä niissä olisi enemmän syytä mennä maalimiesten luo ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti