keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

15.4.09 Agilityä ja jälkeä


Agitreenit Villen ohjauksessa Nessan ja Simban kanssa. Ralli odotteli tällä kertaa autossa. Ratapiirros yllä, joskin melko pienenä. Rata kulki siten, että ensin hyppy (keppien yläpuolella), muuri, putki, puomi, aita, putki värään päähän, aita, aita,pituus, keinu, aita väärältä puolelta, aita, aita, aita takaa, kepit ja 1. aita uudestaan.

Eka rata Nessan kanssa meni herätellessä, en ollut ihan ajan hermolla ja ohjasin huonosti. Noottia tuli aloituksesta, kun en kertonut riittävästi että käännymme muurin jälkeen ja lopun kolmen aidan ohjaamisesta. Sössimme myös kepit ja keinun. Vinkkeinä jaakotus muurille, tarkkuutta puomille vientiin, jennykäännös aidalta putkeen, jaakotus keinun jälkeiselle aidalle, lähempänä kolmen aidan hässäkkää ja edellä koiraa ennen taaksetyöntöä.

Kun paransin nämä, teimme Simban kanssa paljon paremman radan. Simban toinen rata jopa puhdas! Myös Nessan kanssa saatiin aikaan parempia suorituksia, ihan ehjää suoritusta ei kuitenkaan saatu kasaan.

Lopuksi tein Nessan kanssa myös treeniä, joita Zuli ja Ronni tekivät eli esteet 6-9 (putki, aita, aita, pituus) samat kuin omassa treenissä, pituudelta muurille ja oikealla oleva putki alempaan päähän eli väärään päähän. Tämän sain toimimaan hyvin siten, että aidat ohjasin aika kaukaa, jolloin ehdin tekemään takaaleikkauksen ennen muuria. Tiukka takaaleikkaus ohjasi Nessan liian tiukkaan eli viereiselle aidalle, suora takaaleikkaus toimi hyvin.

Agin jälkeen lenkille Simban ja Tiinan kanssa. Ralli pääsi taas ihmettelemään ison kaupungin kummastuksia, kun lenkkeilijöitä, pyöräilijöitä, koiria ja ihmisiä vilisi. Skeittarit eivät olleet enää lainkaan niin jännittäviä kuin viimeksi. Kaikenkaikkiaan lenkki meni mallikkaasti. Puisen alligaattorinkin päälle Ralli kiipesi reippaasti.

Rallin kanssa namijälki nurmikolla, 30 askelta, askeleet tiiviisti, oma nami jokaisella askeleella. Alkaa pikkuhiljaa itsenäistyä, apuja pitäisi vähentää. Jaksoi apujen kanssa keskittyä koko jäljen, mutta itsenäisesti edetessä alkoi miettiä myös kaikkea muuta.