tiistai 7. huhtikuuta 2009

7.4.09 Jälkeä, kiintorullaa, ampumista ja agia


Aamulenkin yhteydessä tein Nessalle jäljen lumettomaan ja lammikottomaan sänkipeltoon. Kuusi keppiä, jana noin 30m, kolme kulmaa, joista 2 terävää. Jälki vanhentui noin puoli tuntia. Nessa ajoi jäljen hyvin, vain ensimmäinen kulma tuotti vähän vaikeuksia. Nosti kepestä viisi, yhtä ei vaan haistanut.


Rallille pieni namijälki, 20 askelta kuivuneeseen sammaleiseen metsään. Ilahduttavaa oli, että Ralli tarvitsi enää pienet vihjeet siitä mihin päin jälki menee, etsi namit ihan itse. Kovasti pentu tuntuu tästä hommasta pitävän.


Ennen töihin lähtöä tein Nessan kanssa kotipihassa vähän tottista ja kiintorullatreeniä. Kiintorullassa jatkettiin siitä mihin on päästy eli nami, rulla ja luovutus. Rullan ottamiset namin jälkeen melko hitaita, turhan monta rullan tiputusta ennen luovutusta. Huomasin että Nessa tiputtaa rullan jos en kehu tai käsillä kutsu eteen luovuttamaan rullaa. Tein vielä toistoja palaamalla askeleen taaksepäin eli antamalla namin jälkeen käskyn OTA. Samaviheet toistuivat. Nyt pitää vähän pohtia mikä on seuraava askel. Tottiksessa otettiin jäävät liikket, nämä sujuivat ok.


Nessa jäi kotiin ja Ralli lähti töihin mukaan. Päivän Ralli oleili nätisti häkissään ja kynsienleikkauksesta tuli hirveä huutokonsertti. Käytin Rallia muutaman kerran pissillä ennen ja jälkeen työpäivän vähän Tervakoskea kiertelemässä.


Töiden jälkeen kävimme peltolenkillä ja puuhasimme sen jälkeen agia kotipihalla. Nssalle perustreeniä. Eka treeni tehtiin irtoamistreeninä eli itse pysyin paikallaan ja lähetin kaikile aidoille, ei ongelmaa. Tein saman myös suoralla takaaleikkauksella, oikella ajoituksella ja mene käskyllä toimi hyvin (vrt kolmas treeni jossa tiukka takaaleikkaus). Toisella radalla takaaleikkaus toiselle aidalle, sujui hyvin. Kolmannen treenin tiukka takaaleikkaus sujui hyvin.


Rallin kanssa leikittiin ja tehtiin siivekeen kiertoja, pari toistoa onnistui jopa siten, että lelu koko ajan minun kädessäni. Ja taas oli kivaa!


Iltaruuan yhteydessä ammuin Nessalle ja Rallille neljä paukkua, Ralli söi ja Nessa oli paikallamakuussa. Sujui hyvin, kumpikaan ei reagoinut.