perjantai 3. huhtikuuta 2009

3.4.09 Kiintorullaa, jälkeä ja pudotettua

Aamu alkoi taas vauhdikaissa tunnelmissa, onni on oma koiran pentu ;).

Aamulenkin jälkeen lähdimme Nahkelaan treenailemaan Hannelen poppoon kanssa. Ralli nukkui aamun riehumisten jäljiltä tyytyväisesti boksissaan.

Nessan kiintorulla: Nessan kanssa teimme ensin kiintorullatreeniä siten, että Nessa otti ensin kädestäni namin, jonka jälkeen annoin vihjesanan OTA. OTA vihjeestä otti rullan suuhun ja toi minulle. Tämä toimi hyvin. Pikkuhiljaa jätin vihjesanan pois, eli vihjeeksi ottaa rulla suuhun siiretään pikkuhiljaa käden koskeminen. Otti hyvin rullaa suuhun myös ilman suullista käskyä .

Tein yhteensä kolme toistoa siten, että Hannele antoi namin, jonka jälkeen hän antoi vihjeen OTA ja Nessa toi rullan minulle. Eka toisto meni vähän sössimiseksi, kun nameja molemmissa käsissä, muut hyviä. Lopuksi Hannele meni piiloon ja palkkasi Nessan suorapalkkana.

Isompien treenien jälkeen Ralli pääsi boksista tutkiman kenttää ja tekemän pienen jälkipätkän. Jälki oli namijälki, 20 askelta, namit vähän turhan pitkin välein. Hienosti Ralli jaksoi keskittyä jälkeen, kun autoin käsiavuin.

Tänään oli Rallin tinen työpäivä, tällä kertaa mukana oli myös isosisko Nessa. Ralli jaksoi töissä upeasti, lähinnä se vain nukkui. Aina välillä käytiin ulkona pissillä, nyt jo reippaasti häntä töttöröllä autojen äänistä huolimatta.

Päivän jälkeen kävimme lenkillä Tervakoskella ja leikimme läheisellä pellolla. Rallin repiminen ja lelun takaisin tuonti ovat menneet eteenpäin hurjasti, mukava katsella tuollaista pentua! Nessa sai pellolla tehdä pari pudotetun esineen noutoa. Muuten hyvä, mutta juuri ennen esinettä se lähti kaartamaan pois jäljeltä. Lisää treeniä...

Kotiin päästyämme alkoi taas mekoinen ralli kotona. Ralli ja Nessa leikkivät ja juoksivat peräkkäin ympäri alakertaa. Kylläpä oli hauska seurata koirien keskinäistä leikkimistä.