sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

12.4.09 Jälkeä, kiintorullaa, ampumista ja tottista

Aamu alkoi kotosalla lasten kanssa. Ralli puuhasi omiaan, roikkui lasten vaatteissa ja pureskeli lasten leluja. No ei, pääasiassa paini Nessan kanssa ja söi omia lelujaan. Vaikka pitäähän asioista välillä muistuttaa... Ja selvästi oli pikkupentu tänään väsynyt eilisestä, Ralli kävi aamu-unilleen nukkumaan paljon tavallista akaisemmin.

Aamupäivän lenkki heitettiin Röykässä, Ralli kokajan vapaana. Ralli on hiffannut, että mamman perässä tulemalla saa namia ja että mammaa kannattaa välillä katsella, siitäkin saa namia. Lisäksi ymmärrän Rallia nyt paremmin ja pystyn pitämään sitä hallinnassa paremmin myös ilman hihnaa. Hienosti sujui reissu, tänään tapasimme jopa vastaantulijoita.

Päivälenkki pellolla, taas Simban ja Tiinan kanssa. Ja iltapäivällä puuhastelua takapihalla. Mitäs teidän pihan kevätpuuhiin kuuluu? Meillä tyhjennetään piha koirankakasta, sitä meinaan riittää. Tämän päivän saldo oli iso muovikassillinen, yök. Ainakaan ei sotata tienvarsia ;).

Lasten mentyä nukkumaan Ralli jäi nukkumaan Maken viereen sohvalle kun minä ja Nessa lähdimme pyöräilemään. Perinteinen 5km, osa ravaten ja osa laukaten. Ja mitä teki Ralli kun tulimme takaisin? No nukkui Maken vieressä sohvalla. Rallilla on selvästi käynnissä pr-kampanja, jonka kohteena on erityisesti Make. Ja kampanja sujuu toistaiseksi hyvin!

Pyöräilyn jälkeen lähdimme Nessan ja Rallin kanssa iltalenkille ja treenailemaan. Rallille 30 askeleen namijälki sammaleiselle nurmikolle, odotti puussa kun tallasin jäljen ja vieläpä lähes täysin hiljaa. Veti innoissaan jäljelle, alkaa jo pikkuhiljaa hiffata ideaa. Avustan silti namien kanssa, näytän sormella mistä suunnasta etsiä. Tämä alkaa edetä. Jäljen jälkeen leikin Rallin kanssa ja treenasin vähän puun kiertämistä. Kerran yritin liian vaikeaa temppua, jonka jälkeen Rallin kiinnostus lopahti lyheksi aikaa. Erityishuomio siihen, että epäonnistumisia pitää varoa. Jatkoimme lenkkiä koulun kentälle, jossa Ralli sai treenata ritilärappusilla kulkemista. Tässä ei ongelmaa.

Koulun kentältä suuntasimme urheilukentälle, jossa tein ampumista, Nessan kanssa kiintorullaa ja tottista. Lopuksi Ralli pääsi vielä vähän leikkimään. Ampumisen aikana Nessa makasi ja Ralli söi nameja maasta. Rali nosti päätä kahden ekan laukauksen aikana, mutta ei kolmannen, Nessa makasi hyvin. Tottiksen seuraaminen oli ilahduttavaa, into ja tekniikka ohdillaan. Jäävistä liikkeistä istuminen ja maahanmeno nopeat, terävät. Luoksetulon loppuasento voisi olla tiiviimpi ja ajoittain suorempi. Toistoja... Kiintorullatreeneissä nami kädestä, vihje OTA ja liike, jolloin Nessa tuo rullan sivulle. Kun on pitänyt rullaa rauhassa suussa, KIITOS ja vapautus lelulle. Toimi näin kivasti, nyt pitäisi OTA käsky saada pois käytöstä, mutta miten. Pohdittava juttu.