tiistai 28. huhtikuuta 2009

28.4.09 Jälkeä, tottista ja ampumista

Mistään ei huomaa että koe lähestyy, kaikkea mahdollista pitää treenata kerralla. Nessa pääsi siis ahkeroimaan illalla lasten nukkumaanmenon jälkeen oikein urakalla, hyvinhän tuo jaksoi lepäiltyään melkein koko päivän.

Ensin lähdin urheilukentälle tottistamaan, Ralli odotteli autolla. Tarkoitus oli tehdä tottiskaavio ja erityisesti ampumiset. Noudot jätettiin myöhempään. Nessa oli täynnä intoa, alkuseuraamisessa pyrki vähän edistämään ja ääntelemään. Makuussa hytkähteli paukkujen aikana, mutta pysyi makuulla. Istumisen kanssa pieniä ongelmia, meni makuulle. Näitä tehtävä nyt useita toistoja ennen kisaa. Muista valmisteleva merkki, katse ylös ja korkea ääni käskyn antamisessa. Luoksetulossa oli menossa suoraan sivulle, mutta parin toiston jälkeen muisti eteentulemisen. Huomaa että tottista on viime aikoina tehty liian vähän... Vielähän me ehditään. Eteenmenopalkkana tuffies frisbee, joka oli jo melkein liian suuri houkutin, pasmat menivät ihan sekaisin, seuraamisessa edistettiin kamalasti. Useiden toistojen ja vielä useampien täyskäännösten jälkeen eteenmenon alkuseuraaminen saatiin kuntoon. Pari tottissessiota on siis hyvä ottaa ennen kisoja ;).

Tottiksen jälkeen kävin Nessan ja Rallin kanssa lenkillä. Lenkin yhteydessä ammuin kaksi kertaa. Ralli suhtautuu hyvin välinpitämättömästi paukkuihin. Nessa makasi paukuttelun yhteydessä hyvin paikallaan.

Lenkin jälkeen tein Nessalle vielä kaksi lyhyttä jälkeä, erityispainotus janalla (uusi rutiini) ja kepeillä. Jäljet eivät vanhentuneet juuri lainkaan, maastona metsä, janojen pituudet 20m ja 40m, jälkien pituus noin 100m, molemmilla kolme keppiä. Lähti hyvin janalle ilman esihehkutusta, nosti jäljet ja kaikki kepit hienosti. Hyvä treeni! Nyt enää yksi motiovaatiojälki ennen koetta, kyllä se koira osaa.

Jälkien jälkeen kello oli jo vähän päälle kymmenen, joten suunnittelemani esineruutu jäi seuraavalle päivälle.