sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

18.4.09 Kiintorullaa, jälkeä ja tottista

Aamulla suuntasimme Ruotsinkylään Sinin kanssa treenailemaan. Ralli sai taas kuunnella vähän lentokoneita, johon reagoi tällä kertaa jo väemmän. Sini sosiaalisti Rallille syöttelemällä namppasia. Alkuun Ralli piti Siniin hajurakoa, mutta lopuksi Sinistä tuli Rallin ylin ystävä. Sitä se tofuherkku teettää...

Nessan kanssa tein kiintorullatreeniä, yhteensä neljä toistoa. Maalimies näkyvillä, kyykyssä, etäisyydet noin 20m, 30m, 40m, 40m. Sinantoi ensin namin ja kolmella ekalla antoi sen jälkeen OTA käskyn, kun oli ottanut suuhun, minä pyysin vierelle SIVU käskyllä, tämän annoin myöhemmin joka kerta, vikalla en kai ollenkaan. Kun Nessa tuli sivulle kehuin ja KIITOS, jonka jälkeen liina kiinni ja NÄYTÄ. Treeni toimi muuten hyvin, mutta namin syömisen ja rullan ottamisen välissä pientä häröilyä, joka oli lievintä vikalla jossa Sini ei antanut lainkaan ota käskyä. Hyvä treeni, nyt kokeillaan ilman ota käskyä ja vaikeutetaan pikkuhiljaa.

Treenien jälkeen lyhyt lenkki lasten voimakkaasta vastustelusta huolimatta. Lenkki sujui muuten hyvin ja Ralli oli melko rento, mutta loppulenkistä pentu alkoi käydä Minnin hermoille ja Minni vähän pyöräytti Rallia. Nopeasti Ralli palautui ja järkevästi kauniisti väisti Minniä.

Päivällä tein koirien kanssa peltolenkin.

Iltapäivällä lähdimme Hannelen kanssa jälkihommiin. Hannele tallasi Nessalle noin 300m pitkän metsäjäljen, jossa pari kulmaa ja 6 keppiä, jana noin 30m. Jälki vanhentui tunnin. Hienosti Nessa nosti jäljen, jäljesti ja ilmaisi kaikki kepit. Ei siis valittamista. Nyt kun kokeisiin pääsisi...

Jälkien vanhentuessa teimme Röykän kentällä tottista. Hannele sosiaalisti vaihteeksi Rallia syöttelemälä lihapullia, tämä sujui hienosi. Kentällä ajoimme Rallin kanssa 30 askeleen namijäljen. Ralli vaatii edelleen näyttämisen avuksi, muuten alkaa huuhata. Pitäisikö ottaa houkuttavampia nameja, jotta motivaatio kovemmaksi? Kentällä jäljen jälkeen leikkistä ja namin kanssa tottista, maahanmenoa, istumista ja seihatumista sekä pari perusasentoa. Kivat treenit, Ralli jaksoi hyvin keskittyä hommiin ja leikkiminen sujui hyvin.

Nessan kanssa kokeenomainen treeni. Ensin seuraaminen. Tein koko kaavon ilman palkkaa esillä. Hannele ampui ekalla suoralla, josta Nessa vähän hötkähti ja tipautti kontaktin. Toinen paukku sujui paremmin. Seuraaminen melko ok, välillä edisti, tipautti kontaktia, mutta kokonaisuus ok. Into oli hyvä. Jäävät asennot ok. Luoksetulossa hidastaa turhan reilusti ennen loppuasentoa. Eteenmenossa pysähtyi ennen kentän laitaa, tein pitkästä aikaa ja ilman palkkaa kentän reunassa, tämä selvästi ei ollut hyvä idea. Hyppynoudot pallon kanssa, teki hyvin, en vaatinut loppuasentoa. Paikallamakuu ok, hötkähti paukuista.

Treenien jälkeen kävimme koko poppoon kanssa pienellä kävelylenkillä jälkimetsän vieressä, hyvin sujui narttulauman yhteispeli. Pienen kimppalenkin jälkeen käytin Nessan, Simban ja Rallin vielä hiekakuopalla lenkillä.