maanantai 27. huhtikuuta 2009

26.4.09 Tottista ja jäljestystä

Suuntasin aamulenkille lähikentälle tottistamaan lasten ja koirien kanssa. Sara tallusti koko matkan reippaasti yykkymä (=syli) mies eli Eetu tahtoi koko ajan vain istuskella sylikyydissä. Kentällä tein Nessan kanssa tottista, Ralli tosi härräsi koko ajan jaloissa. Seuraavalla kerralla pitänee laittaa kiinni kun Nessa treenaa... Teimme lähes koko tottiskaavion, kaikenkaikkiaan sujui hyvin. Ralli teki myös vähän leikkimistä, sivulletuloja ja maahanmenoja.

Iltapäivällä jäljestystä. Nessan jälki hyvin vaihteleva, kuivaa heinikkoa, mäkiä, kaatuneita puita ja suota. Jana noin 20m, jälki vanheni noin puoli tuntia. Upeasti Nessa jäljesti ja nosti kepeistä 5/6, minä kun pelkäsin että jälki menisi aivan mönkään. On se loistokoira.

Rallin jälki noin 25 askelta, jäljesti itsenäisesti. Ensimmäistä kertaa Ralli painoi nenänsä maahan heti kun sanoin että mennään jälkihommiin, alkaa siis pikkuhiljaa hiffata homman nimeä.

Jäljen jälkeen lenkkeilyä ensin Mosabackan tiellä ja sen jälkeen Ruotsinkylässä lentokoneita kuunnellen. Ralli reagoi lentokoneisiin enää vähän, tähänkin ärsykkeeseen on siis totuttu.

Lenkiltä lähdin Kallioon Kallion koirakerhon kouluttajia kouluttamaan. Hauskaa oli, uusia koiria ja uusia ongelmia.

Ralli pääsi illan lopuksi kaupunkikävelylle Kallioon. Oikein reippaasti tytsy käveli autojen ja ratkoiden vilinässä ja pallopeli maistui puistikossa.