perjantai 24. huhtikuuta 2009

23.4.09 Ampumista, tottissessio ja lyhyet jäljet

Tänään vietin sairaslomaa kotosalla ja koiruudet saivat laiskotella kanssani. Päivällä tehtiin pari rauhallista lenkkiä metsissä ja pelloilla.

Illalla lähdin tekemään koirille lyhyet jäljet, pitäähän lihasten lisäksi myös aivojen saada toimintaa. Lenkin aikana Ralli teki vähän tottista eli muutaman sivulletulon namiavulla, jotka sujuivat kivasti sekä pari jävää liikettä leikin ohessa myös namiavulla. Tärkeimpnä pientä riehutusta suoritusten päätteeksi. Ammuin pellolla Nessan maatessa paikallaan ja Rallin etsiessä nameja. Nessa hytkähteli paikallaan, mutta ei noussut, Ralli tuli vähän katsomaan että mitä teen. Molemmat tytöt reagoivat (eli kuulevat) paukkin, mutta eivät pelkää eli eivät menetä toimintakykyän eivätkä pyri pois tilanteesta.

Rallin jälki 20 askelta, joka askeleessa nami vähän isompi tällä kertaa, lopussa keppi lähinnä minun avukseni. Pohjna ammaleinen metsä. Ralli jäljesti tänän ekaa kertaa lähes avuitta eli roikuin vain remmissä perässä. Kerran autoin kun oli lähdössä väärään suuntaan. Lopun kepillä minun on tarkoitus alkaa opettaa Rallia maahan, tänään ei vielä onnistunut.

Nessalle keppijälki, noin 100m, vanhentui reilu puoli tuntia, jana noin 20m. Pohjana sammaleinen havumetsä. Jana ok, oikaisi vähän takajäljen suuntaan, nosti jäljen hyvin. Neljännelä kepill Nessa vähän pureskeli keppiä mentyään maahan, josta huomautin vähän. Oli menossa viimeisen kahden kepin ohi, mutta pyysin takaisin jonka jälkeen ilmaisi hyvin. Pieniin pureskeluihin EI SIIS KANNATA puuttua.