keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

14.4.09 Jälkeä, esineruutua ja tottista

Tänään oli rankka päivä: ensin tein 10 tunnin työpäivän, sen jälkeen kävin isossa kaupassa ja sen jälkeen lähdin lenkittämään koiria ja treenaamaan koirien kanssa. Huh. Mikä sitä ajaa eteenpäin tekemään hommia, sen on pakko olla luova hulluus.



Ralli oli mukana töissä, hyvin jaksoi pitkän päivän kun välillä pääsi lyhyelle lenkille ja muuta puuhailemaan. Päivän mittaan tuli treenailtua kontaktia ja maahanmenoa. Sain Rallin ymmärtämään maahanmenon vasta vetämällä namin oman jalkani alle. Näin alkoi hiffata maahanmenoa kivasti. Kontaktin ottaminen alkoi sujua vähässä häiriössä kivasti pienellä ääniavulla. Päivän lopuksi Ralli pääsi moikkaamaan nuorta cockerspanielia. Rallilla oli kivaa, mutta cockeria taisi vähän jännittää.



Kun pääsin päivän lopuksi treenaamaan koirien kanssa, lähdin pellolle tekemään Nessalle esineruutua. Alue oli noin 50m x 30m, kolme esinettä ruudun takaosassa valmiina. Nessa etsi sineet vauhdilla ja palautti hienosti siitäkin huolimatta että Ralli yritti kaikkensa Nessaa häiritäkseen.



Seuraavaksi tallasin Nessalle jäljen. Jäljen vanhentuessa lähdimme tottiskentälle. Tottiskentällä tein Nessan kanssa hypyt ja vähän seuraamista. Ralli teki pienen jäljen, nin 25 askelta. Apujen kanssa meni kivasti. Lisäksi vähän leikkimistä ja häröilyä.

Nessan jälki oli noin 200m, jana 25m, 3 kulmaa. Nessa jäljesti alun hyvin, mutta toisen kulman jälkeen hävitti jäljen. Löysi jäljelle vasta vikan kepin jälkeen eli nosti 4/6 keppiä.