lauantai 4. huhtikuuta 2009

4.4.09 Puusavottaa, junia, jälkeä ja kiintorullaa

Aamurallailun jälkeen suuntasimme kohti Nummelaa ja Maken vanhempien mökkiä. Mökillä meitä odotti puusavotta eli moottorisan pärinää, paljon ihmisiä ja paljon koiria. Nessa juoksi koko aamupäivän pallon perässä ja Simban kanssa, Ralli lähinnä tutustui ihmisiin ja ihmetteli maailman menoa. Ralli oli tosi reipas pieni puutyöläinen ja voitti sukulaiset puolelleen kertaheitolla.

Kotiin päästyämme oli lasten ja koirien päiväuniaika. Olin miettinyt käyttää koiruudet pienellä päivälenkillä, mutta molemmat näyttivät nukkuvilta, joten jätin väliin.

Päiväunien jälkeen suuntasimme Puistolaan Mummun ja Papan luo. Ralli pääsi mukaamme. Jätin auton Tapulin puolelle, jotta Ralli saisi kävellä Rautatiesillan ali ja vähän kuunnella elämisen ja junien ääniä. Ralli oli tosi reipas ja tallusti tyytyväisenä hihnassa Puistolaan. Puistolassa Ralli tapasi ja hurmasi lisää sukulsaisia.

Illan lenkillä Nessa teki muutaman kiintorullatreenin päiväkodin parkkiksella. Annoin Nessalle namin, jonka jälkeen Nessan olisi pitänyt ottaa rulla itsenäisesti suuhun. Toimi hyvin. Nyt kun saan siirrettyä tämän metsään ja raunoille.

Ralli teki pienen namijäljen, noin 20 askelta. Hyvin etsi nameja pienellä käsiavulla. Loppuun maihin avulla ja usean namin palkka.

Nessalle tein kuuden kepin jäljen liian märkään peltoon, pituutta noin 300m.. Nosti jäljen noin 30 metrin janalta, seurasi jälkeä hyvin vesilammikkoon asti, jossa hukkasi jäljen. Alkujäljellä Nessa meni turhan iloisesti ohi kepeistä, pistetään vielä huonon kelin piikkiin. Viimeiset kaksi keppiä ilmaisi ok.

Ralli oli tänään tosi reipas ja hihnalenkkeilykin sujui. Ehkäpä se alkaa kotiutua ;).