perjantai 8. toukokuuta 2009

7.5.09 Jäljestystä, tottista, agia ja ampumista


Ammuin tänään koiruuksille aamulenkin yhteydessä, Nessa makasi ja Ralli puuhasi omiaan. Nessa yleensä nytkähtää, mutta ei muuten reagoi, Ralli ei useimmiten reagoi lainkaan. Tätä pitäisi tehdä melkein päivittäin.

Töissä oli taas vähän erikoispäivä ja piti jäädä ylitöihin. Töiden jälkeen kiiruhdin lasten kevätjuhlaan, jossa oli kyllä mahtavaa. Eetu tanssi muiden mukana ja Sara lauloi ja leikki reippaasti. Sainpa lapsosilta pienen lahjankin, kaksi sinistä orvokkia.

Ylitöistä ja juhlimisesta johtuen minulla oli illalla kaksi hyvin pirteää koiraa lähdössä puuhaamaan lasten nukkumaanmenon jälkeen. Suuntasimme ensin metsään ja jäljestämään. Nessalle tuli kammojälki ikävään maastoon, pituus noin 900m, vanheni noin 40min. Melko hyvin Nessa jäljesti, pari pikku kämmiä. Kuudesta kepistä nousi neljä, yksi jäi oikomisen vuoksi, toista ei vaan haistanut. Jana oli hyvä vaikka maasto oli hankala.

Ralli pääsi myös jäljestämään pitkästä aikaa. 25 askelta, nami joka jäljessä. Pohjana oli heinikko, tosin vähän liian pitkä, jolloin namit piiloutuivat heinien sekaan ja jäljestä ei tullut lähes mitään. Ensi kerralla uudestaan helpommassa maastossa.

Jälkien tallaamisen jälkeen menimme tottiskentälle. Aloitin Rallin kanssa, me vain leikimme ja teimme pari sivulletulotreeniä. Nessan kanssa vähän seuraamista ja pari luoksetuloa.

Tottistelun, jäljen ajamisen ja lenkkeilyn jälkeen tulimme kotipihaan, jossa päätin tehdä vielä vähän agia eilispäivästä sisuuntuneena. Treenit yllä. Nessan kanssa sain eilisen ongelmakohdat toimimaan tosi hyvin, tosin kiihkoa ja vauhtia on kotipihalla vähemmän. Ralli teki hienosti perusohjauksia, näitähän teemme luonnollisesti ilman rimoja. Pari välistävetoa onnistui myös hyvin. Kerran sain onnistumaan myös sulkuihin laitetun pätkän takaaleikkauksella kolmoselle, mutta koska treeni oli vielä turhan haastava, jätimme hinkkaamatta. Vielä me ehdimme ;).