lauantai 16. toukokuuta 2009

16.5.09 Hakua ja tottista

Tänään oli sitten huonojen hakutreenien vuoro, pitihän sellasetkin välillä tulla. Se, mikä oli tylsää oli ett näm olivat ekstrahuonot hakutreenit. Mehän olemme taistelleet ajoittaisten valeilmaisujen kanssa. Takana on monta treeniä ilman valeita, mutta... Tänään Nessa toi rullan heti ekalta pistolta, vaikka sillä puolella metsässä ei ollut ketään. Sanoin oho ja laitoin uudestaan metsään, nyt Nessa meni lähellä olevan kiven luo, missä aikaisemmin oli ollut maalimies ja ilmaisi. Vähän vihaisempi oho ja vielä kerran metsään. Nyt tuli hienosti ilman rullaa, heitin yli keskilinjan, mistä löytyi maalimies. Ilmaisu hyvä. Nyt laitoin ensimmäiselle puolelle, jonne oli mennyt piiloon Tiina. Ei ensin lähtenyt lainkaan, mikä on hyvin epätyypillistä, oli selvästi paineistunut. Kun lopulta lähti ja löysi Tiinan, oli tullut paikalle rulla suussa. Tässä vaiheessa ymmärryksen loppui ja lopetin treenit. Tämä jää taatusti haittaamaan jatkoa, toivottavasti mahdollisimman vähän.

Ralli kävi metsässä syömässä makkaraa.

Iltapäivällä Ralli pääsi treenaamaan rullantuontia. Jatkoin eilistä eli hailuttelin rullaa kädessä peruuttaessani ja annoin Rallin suuhun, pieni suussapito, jes ja palkka. Yritin myös lyhyitä rullantuonteja Tiinalta. Pari onnistumista, mutta rulla ei vielä kiinnosta riittävästi.

Iltapäivällä lähdimme koirakentälle tottista treenaamaan. Ralli teki ensin hommia, muun muassa seuraamispätkiä ja kapulan pitämistreenejä. Nessan kanssa tein ensimmäisen noudot. Teki takaisintuonnit rauhallisesti, kuten tavallista. Hyppynouto hyvä. Estenouto olikin kummempi, ekalla pääsi juuri ja juuri ylös esteen harjalle, toisella toistolla vauhtia oli liian vähän. Näitä sitten jauhettiin, kunnes sain onnistumaan. Vaati vähän sanailua ja kannustamista, mutta lopulta onnistuimme. Saa nähdä millaiset arvet tämä jätää... Lopuksi seuraamista ja asentoja, näistä kunnon palkat. Sujuivat hyvin.