perjantai 15. toukokuuta 2009

15.5.09 Jälkeä, Rallille vähän tottista ja ekat rullatreenit

Nessalle jälki vaihtelevaan, kuivahkoon metsään. Jäljen pituus 1,15 km, kulmia enemmän kuin 5, yksi terävä kulma, vanhentui noin tunnin, jana noin 50m. Jana oli hieno, eteni hienosti ja nosti heti jäljen oikeaan suuntaan. Eka keppi nousi hyvin, tokan ja kolmannen kepin paikat merkkasi selvästi ja etsi keppiä, mutta ei löytänyt. Enkä löytänyt minäkään vaikka yritin etsiä. Muutenkin jännää varmistelua puoliväliin jälkeä, oletan että metsässä on ollut toinenkin jälkikoira. Näin muun muassa jälkikepin joka varmuudella ei ollut minun. Puolivälin jälkeen Nessaa alkoi vsyttää, etenkin kun se ei ollut löytänyt keppiä noin 500m matkalta. Sitkeästi se kuitenkin jatkoi jäljestää ja nosti kuin nostkin loput kolme keppiä! Olin valtavan ylpeä koirudestani, etenkin kun olin varma että olimme hukanneet jäljen monta kertaa. Taas tuli vahvistus vanhalle säännölle, LUOTA KOIRAASI! Olin nimittäin lopussa jo heittyt pyyhkeen kehään, mutta päätin että Nessa saa jäljstää joko tielle tai vikalle kepille asti. Onneksi Nessa valitsi vikan kepin ;).

Rallin jälki oli tallattu sammaleiselle metsäpohjalle, askeleita 40, tiviisti peräkkäin, nami joka askeleessa, lopussa keppi jonka kohtaan houkuttelin Rallin maahan. Jäljesti kauniisti, pysyi hyvin jäljellä, motivaatio kohdillaan. Näitä lisää.

Jäljen jälkeen tein vähän sivulletuloja, askeleita ja kontaktiharjoituksia. Sujuivat kivasti namin kanssa, ymmärtää jo peräpään käyttöä kohtuullisesti. Lopuksi mutama 4.5 toiston irtorullaa. Hiffasi muutaman toiston jälkeen että rulla suussa saa palkkaa. Älykköpentu :)!