perjantai 8. toukokuuta 2009

6.5.09 Agia


Ekat ageenit tauon jälkeen Nessan kanssa. Tällaisia pätkiä puuhattiin. Ensimmäistä treeniä yritin ensin tehdä esteien oikealta puolelta, mutta tällä ohjauksella ei onnistunut, syynä 2 ja 3 aidan välinen pitkä etäisyys. Parempi tehdä vasemmalta puolelta, alku kutsuna, haltuunotto ja tiukka takaaleikkaus kolmosella. Kolmosen jälkeen muista antaa koiralle rauha mennä oikeaan keppiväliin, älä paina koiraa omalla liikkeellä väärään väliin. Muutaman toiston jälkeen saimme tämän toimimaan.

Toisessa pätkässä tein poispäinkäännöksen 3. aidalle, tässä tärkeää pysyä esteiden lähellä ja pakottaa koira tekemään käännös lähellä aitoja. Toimi hyvin muutoksen jälkeen.

Kolmannessa pätkässä ongelmana oli kolmannen aidan takaaleikkaus, etenkin kun pituudelta tuli paljon vauhtia. Jos tein liian myöhään enkä ottanut haltuun ei kääntynyt riittävästi, kun tein tiukemmin, ei hypännyt estettä vaan kääntyi esteen edessä. Treenattava juttu.

Treenien jälkeen lähdimme perinteiselle lenkille Kaisin ja koirien kanssa. Koiruudet tulivat hyvin toimeen keskenään, Rallikin oli porukassa kuin kotonaan. Rallille riitti taas kummasteltavaa kun ohitimme ihmisiä, skeittajia ja pyöräilijöitä. Ja hienosti pentu on jo tottunut suuremman cityn tapahtumiin, mitkään ohikulkijat eivät aiheuttaneet kummempia reaktioita.

Lenkin jälkeen Nessa pääsi tositoimiin, etsimään Kaisin autonavainta hallista. Hyvin Nessa ymmärsi, että hallissa ei nyt tehdä agilityä, se oli selvästi etsimässä esinettä. Kun Kaisin avaimia ei löytynyt, vein omat avaimeni halliin löydettäväksi. Ja hyvinhän Nessa löysi.