torstai 21. toukokuuta 2009

20.5.09 Agia

Tänään meillä oli taas treeneissä huipputason valmennusta kun Niina-Liina Linna veti treenit. Teimme ensin radasta vaikeimmaksi koetun viiden esteen pätkän ja sen jälkeen koko radan. Rata oli haastava, joten olin ylpeä siitä, kuinka suoriuduimme.

Ensimmäiseksi valitsin pätkän, jossa piti viedä koira A-esteelle kahden houkuttelevan putkenpään ohi. Niinu ehdotti, että tekisimme ensin koiralle varmuuden a-esteelle menoon. Ja tämä sujui hyvin, Nessa kiipesi hienosti aalle. Seuraavaksi vähän etäisyyttä ja uudestaan, Nessa onnistui taas. Seuraavaksi este, joka oli poikittain suhteessa aahan ja siitä lähetys aalle. Niinu sanoi että tässä olisi hyvä luottaa koiraan ja lähettää aalle pelkän suullisen avun kanssa. Kun tein puolivalssin, käänsin koiran tahtomattani läheiseen putkenpäähän, kun vaan lähetin vinosti esteelle ja sitten aalle, meni hyvin. Ja tässä emme saaneetkaan enempää toistoja.

Koko radan treeniin meillä oli aikaa noin 10 minuuttia. Laitan lyhyitä pätkiä radasta näkyviin, kun en viitsi koko rataa esiin laittaa. Alkupätkä aalle asti meni hyvin, Nessa kiipesi aalle edes pohtimatta putkea. Aalta putkeen pimeässä kulmassa meni hyvin, putkelta poispäinkäännös aidalle, veto ja putkeen. Veto oli liian pieni, jolloin koira sujahti aalle. Aalta uudestaan, nyt veto riittävä ja meni hienosti putkeen. Putken jälkeisessä pätkässä kädet ja jalat menivät solmuun, sain kai pelastettua Nessan juuri ja juuri oikeille aidoille, putkeen taas hyvin pimeässä kulmassa, aita ja pitkä ulkokulma tuli välistä kun käytin vastaista kättä. Korjauksia putkelta: liike selvästi eteenpäin, heitto aidan taakse kädellä, jonka jälkeen veto itseen päin ja siitä este eteenpäin ja takaisin itseen päin, putkelle heitto vähän kauempaa, ulkokulmaan kunnon vienti. Nämä onnistuivat hienosti. Kepeille vienti onnistui, kepeillä jotakin sählinkiä. Keppien jälkeisessä pitkässä viennissä paljon ongelmia, mutta kun vein selkeästi eli liike eteenpäin, pieni hidastus suhisemalla ja liike seuraavaan suuntaan kun koira oli lukinnut esteen ohjaus onnistui. Pelkäsin, että tällä viennillä olisi ottanut esteen takaisen esteen, mutta kun liike tuli oikeaan aikaan, ei ollut menossa ollenkaan väärällä aidalle. Oppi tästä: selkeä ohjaus, hidasta selvästi jos tarvitsee, älä pidä kontrollissa koko aikaa, liiku koko ajan ja oikeaan suuntaan, älä jää seisomaan. Loppurata selkeä, aita, putki, aita ja kepit.

Oli tosi hyvät treenit ja selkeiden ohjeiden avulla suoriuduimme mielestäni siitä hyvin. Seuraavia treenejä innolla odottaen...

Treenien jälkeen Ralli ja Nessa pääsivät lenkkeilemään ihmisten ilmoille hallin ympäristöön.