tiistai 12. toukokuuta 2009

11.5.09 Rullailmaisuja, tottista ja agia

Aktiivimaanantaimme alkoi lenkkeilyllä Jäniksenlinnan hiekkakuopilla. Lenkkeilyn jälkeen treenailimme Annen kanssa, Nessa pääsi tottistamaan ja rullailmaisuja tekemään. Ánne meni valmiisiin piiloihin kolme kertaa, eka ja vika seisten, ei pressuja tms. Nessa etsi kivasti ja ilmaisi hyvin, ekalla pomppasi kerran vasten, tokalla nuoli muutaman lipaisun ja kolmannella ei ottanut kontaktia lainkaan ennen rullan ottamista. Luovutukset loistavat. Toiselle puolen polkua teki kaksi loistavaa tyhjää, tyhjiltä heitin yli keskilinjan, joka toimi myös hyvin. Loistotreenit!

Illalla töiden jälkeen Rallikin pääsi hommiin, ensin teimme radan loppupätkää (ratapiirros yllä) ja lopuksi koko rataa. Radat tietenkin ilman rimoja, siivekkeiden välistä juosten. Ralli irtosi upeasti ja osasi putkella takaaleikkauksen. Rata sujui mainiosti. Yritin myös rataa siten, että neloshypyn jälkeen olisi tullut vielä yksi hyppy ennen putkea, mutta tämä takaaleikkaus oli liian vaikea. Takaaleikkauksia pitää tehdä lisää, niitä kun ei juuri ole treenattu. Lopuksi kokeilin vielä pussia, ihan ekaa kertaa. Ralli yllätti iloisesti ja juoksi pussiin vain pienellä kankaan nostolla ja lelun avulla. Illan loppuessa suoritti pussin jopa ilman apuja! Ja voitte kuvitella millainen homma pennun on tulla vähän märän pussin kankaan läpi. Ralli sai minut oikein ylpeäksi! Radan ja pussitreenin jälkeen treenasi Nessa ja tauon jälkeen Ralli pääsi vielä neliöön pyörimään. Neliössä huomasi sen, että irtoaminen ja esteiden kiertäminen sujuu, mutta haltuunotossa on vielä paljon tekemistä. Näitä nyt tehtävä. Valssi oli myös Rallille vaikea tulkittava, hakeutui usein hihaa puremaan väärälle puolelle minua. Meillä on aikaa pistää näitä pikkuvirheitä kuntoon.

Nessa teki ensin samaa rataa kuin Ralli. Ekalla tiputti pari rimaa, myös irtoaminen toiseen putkeen oli vaikeaa ekalla kerralla. Toisella toistolla saatiin jo kasaan kelpo rata. Teimme rataa myös eri järjestyksessä, nelosen jälkeen hyppy, takaaleikkaus putkelle, hyppy takaisin, kakkoshyppy, poispäinkäännös neloshypylle väärään suuntaan ja alkuhypyt edestakaisessa järjestyksessä takaisin. Lopuksi A-esteen ja puomin kontakteja. Otti kontaktit joka kerta, mutta puomin alastulo hidas ja A-estettä ei ilman namiapua suorita loppuun jos en itse juokse loppuun asti.