sunnuntai 10. toukokuuta 2009

10.5.09 Hakua, pudotettua ja lenkkeilyä

Äitienpäivän kunniaksi aamuni alkoi spesiaalisti, minut herätettiin paljon onnea vaan -laulun sävelin ja minulle tuotiin valkovuokkoja, hienoja kortteja ja aamupala sänkyyn. Luksusta!

Vietin äitienpäivää lasten kanssa hakumetsässä, voiko parempia tapoja ollakaan? Eli meillä oli ekstratreenit, mukana Sini, Egil ja Minni, Tove,Hugo ja Bezza, Anu ja Daco sekä minä, Nessa ja Ralli. Pohdintaa tällä kertaa vain omista tyypeistä.

  • Nessa: kiintorullaa ja tyhjiä. Tein Nessan kanssa tänään kaksi kierrosta. Eka kierros: tyhjä, löytö, löytö, tyhjä, löytö. Teki hienoja pistoja, palkkasin ekalta tyhjältä keskilinjalta namilla. Tyhjillä ei valeita. Ekalla löydöllä rulla oli jäänyt kainaloon, pyysin luo ja laitoin uudestaan jolloin toi rullan hyvin. Muut ilmaisut ok, vain pientä sähläystä maalimiehellä ennen rullan ottamista. Ja apunami tuli ainoastaan viimeiseltä piilolta. Toisella kierroksella kaksi löytöä ja paljon tyhjiä. Nessa teki tallatulla alueella hyviä tyhjiä, yksi tyhjä tallaamattomalla alueella oli huonompi. Ilmaisut hyviä, tyhjiltä ei valeita. Viimeisellä maalimiehellä Nessa oli vähän väsähtänyt, mutta kun jaksoi vielä lähteä pistolle, löysi ukon ja sai hyvän vahvisteen siitä että hommat kannataa tehdä vaikka väsyttää. Loistavat treenit tänään!
  • Ralli: ihmiset on kivoja. Eli Ralli pääsi treenien lopuksi mukaan metsään keräilemään merkkejä ja moikkaamaan kivoja ihmisiä jolla on lihapullaa. Alkuun Rallin mielestä Anukin oli epäilyttävä metsässä, mutta tovin kuluttua haki jo lihapullaa ihmisiltä. Pitkälle Ralli ei kuitenkaan pelkän huutelun ja lihapullan voimalla lähtenyt.

Hakutreenien jälkeen kävimme puolen tunnin lenkillä Toven poppoon kanssa. Alkulenkistä Hugo ajoi Rallia takaa haukkuen, josta Ralli pelästyi jonkin verran. Ralli palautui tilanteesta hyvin, heti kun Hugo oli kiinni se kulki rennosti häntä pystyssä ja meni jopa tutkimaan Hugoa.

Lasten nukkuessa päiväunia lähdin koirien kanssa vajaan tunnin lenkille Röykän läpi ja metsiä ja peltoja pitkin kotiin. Hienosti Rali oli kuulolla ja hallittavissa koko lenkin - ja ihan ilman hihnaa. Pellolla tein Nessalle pari tiputetun esineen noutotreeniä. Jätn esineen eli punaisen nahkahanskan niin että Nessa näki sen ja etenin 100-200m polku pitkin. Haki hyvin esineen vinkistä TIPPU. Alkeistreenit samasta aiheesta Rallille ensin pallon kanssa ja lopuksi nahkahanskan kanssa. Hienosti Ralli hiffasi homman nimen!

Lasten herättyä lähdin extreme pyörälenkille. Sara istui lastenistuimessa, Ralli ja Eetu olivat peräkärryssä. Melko kiitettävä painolasti eli hyvää treeniä mulle. Vaatii vähän lisäharjoittelua, lenkki jäi tämän vuoksi melko lyhyeksi. Ajoin päiväkodille, josta teimme lenkin metsän kautta hiekkakuopille. Hiekkakuopilla heittelin Nessalle vähän keppiä lihasten kasvattamiseksi. Kun pääsimme pyörälle asti, päätin että ajan kotiin vähän pidempää reittiä. Tämä pätkä lenkistä sujui yllättävänkin hyvin, tosin ylämäessä reidet huusivat hoosiannaa. Treeniä, treeniä... Mutta se mikä oli hyvä juttu oli se, että Ralli istui ihan hyvin peräkärryssä. Tätä pitää hyödyntää jatkossa, jotta saan jatkettua ennen Rallin tuloa aloitettua kuntokuuria Nessan kanssa.