tiistai 5. toukokuuta 2009

2.5.09 Jälkikoe Haminassa, JK1 Nessa!

Tänään vietettiin päivää PK jälkikokeessa Haminassa. Kello herätti aamulla klo 5.30 (kyllä harrastaminen on sekopäistä) ja lähdin koirien kanssa ajelemaan kohti Haminaa. Matkalta nappasimme kyytiin Venlan, kiitos vain seurasta! Jotta pitkä matka ei olisi käynyt tylsäksi, päätin järjestää lisäactionia jossakin Ruotsinpyhtään seutuvilla. Diesel loppui, ihan totaalisesti. Siellä me kökötimme tienposkessa Venlan ja koirien kanssa eikä samoihin kisoihin matkalla ollut Heli vastannut puhelimeen. Eihän siinä auttanut kun esittää pulaan joutunutta blondia tyttölasta ja pyytää kyytiä seuraavalle huoltsikalle. Onneksi ritarillisuus ei ole kuollut, sain kyydin huoltsikalle ja takaisin ja vielä kanisterinkin lainaan. Kiitos vain herra Tuntemattomalle isosta avusta!

Saavuimme koepaikalla melkein ihan ajoissa. Sain tottisnumeroksi numeron 8, joka on onnennumeroni. Kisasta oli siis tulossa loistava! ensimmäisenä suoritettiin jälki, josta arvoin itselleni suoritusnumeron 2. Ei muuta kun autoon ja metsän laitaan odottelemaan. Jälkimetsä oli kuivaa hakkuumetsää. Nessa lähti janalle hienosti ja nosti jäljen parinkymmenen metrin kohdalla. Nessa lähti ensin vasemmalle, mutta kääntyi takaisin ja lähti jäljestämään oikealle. Lähdin perään ja tuomari huusi takaisin janalle, Nessa oli ottanut takajäljen. Muuten jälki meni mallikelpoisesti, kaikki kepit nousivat ja jälki tuntui lyhyeltä. Suorittamiseen meni noin 9min. Jäljeltä menetimme 8 pistettä eli kasaan saimme 162 pistettä.

Seuraavaksi oli esineruudun vuoro eli autoon ja esineruutua odottamaan. Kun lopulta pääsimme esineruutuun, Nessa suoritti sen niin hyvin kuin saattoi: esine löytyi heti ensimmäisellä pistolla. Siitä täydet pisteet.

Alkoi hermojaraastavin odotus oli tottisvuoron odottaminen. Nessa oli viimeisessä kolmen ryhmässä suorittamassa, joten aikaa kului reilusti. Tottiskenttä oli kuuma ja suoritus oli sen mukainen. Seuraaminen oli perässä laahustavaa, muut suoritukset ok. Enemmän olisin kaivannut vauhtia, varmasti Nessa liikkeet teki. Paitsi paikallamakuun, joka on ollut meille aina hyvä. Nessa nousi seisomaan, kun pari suoritti seuraamista, kuulemma samaan aikaan kun ohjaaja lähti liikkeelle lyhyen sakaran istumisesta. Pitääpä harjoitella. Yhteensä 88 pistettä, jee!

Kaikenkaikkiaan pisteitä 280/300, ykköstulos ja koulari JK1! Pisteillä sijoituimme kovassa seurassa hienosti kolmansiksi, kylläpä olin ylpeä pikkumustastani ;).

Isot kiitokset Venlalle matkaseurasta!