tiistai 5. toukokuuta 2009

4.5.09 Agia


Tänään aloitin urani agilitykouluttajana. Ryhmämme koostuu melko aloittelevista koirista ja vähän kokeneemmista ohjaajista. Oli hauska olla kouluttajana ryhmälle, jossa oli niin paljon intoa. Kesän aikana monista kehittyy taatusti tähtioppilaita ;).
Ryhmämme teki yllä olevia treenejä, joita tietenkin hyödynsin omille koirille. Nessan kanssa teimme vauhtiympyrällä irtoamisia, puomia, a-estettä ja oikean puoleisella treenillä demosimme ryhmäläisille sylikäännöksen ja poispäinkäännöksen. A-esteen Nessa suoritti nyt hyvin, vauhdilla ja joka kerta kontaktille pysähtyen. suoritukseen pitää saada lisää itsenäisyyttä, jos en mennyt Nessa mukana alastulolle, Nessa jäi harjalle minua odottamaan. Puomin ylösmenot hyviä, mutta alastulolle en tiedä mitä tekisin. Jos hetsaan niin että Nessa laukkaa alas, se ei pysty pysähtymään kontaktille, jos pysähtyy, ravaa alas. Haluaisin pysähtymisen puomin alastulolle, mutta haluan mys nopean puomisuorituksen. Miten?
Ralli harjoitteli ensin putkeen irtoamista ja esteiden kiertämisiä, lopulta Ralli suoritti molemmat yllä olevat radat vierestä ohjaamalla ja tietenkin ilman rimoja. Rallille täytyy alkaa tehdä enemmän irtoamisia ja sitä, että lelupalkka odottaa suorituksen lopussa.
Piästä aikaa agilitaaminen oli huippukivaa, täytyy taas alkaa aktivoitua agisaralla.