tiistai 5. toukokuuta 2009

3.5.09 Rauniotreenit, lenkkeilyä ja Helsingin katsastusta

Tänään vietettiin Risan synttäreitä Oittaan raunioradalla. Mukana oli omasta ryhmästämme Marisa, Noce ja Nugá, Marika ja Tinka, Päivi ja Nino, Ressu ja päivänsankari Risa sekä minä, Nessa ja Ralli. Vierailevina tähtinä Anna ja Otto-lagotto, Sanni ja Shrela-beauceron sekä Risan agikaverilagotto, jonka nimeä en nyt saa päähäni. Oli tosi mahtavaa päästä treenaamaan vieraita piiloja vieraalle radalle. Tässä vähän muisteluita siitä, mitä tehtiin.

  • Noce: kolme umpparia keski- ja alakasassa, kaksi melko lähekkäin. Etsi hienosti, tarkennus onnistui, lähekkäin olevista piiloista toisella pientä ilmaisuepävarmuutta.
  • Nugá: makkarinkiä keskikasassa eli liikkumista erikoisella alustalla. Reippaasti tuli pieni koiruus syömään namppaa kaikilta, vaikka koko rauniohomma oli Nugálle ihan uutta.
  • Tinka: kolme maalimiestä, piilot avoimia, mutta haastavia. Tinkalle oli yksi maalimies "talon" yläkerrassa, yksi L-putken toisen sakaran puolivälissä, yhtä en muista. Tinka teki hommia tosi hyvin ja itsevarmasti, haukut hyviä.
  • Nino: kolme umpparia, joista yksi "sisäumppari". Sisäumpparina ekan talon lattian alus, toisena jääkaapin ylähylly, viimeisenä metalliputkihässäkkä. Ninon treeni oli tosi hyvä, etsiminen ja ilmaisu hienoja.
  • Risa: kolme piiloa, irtorullailmaisut. Toisen talon yläkerta, betoniputki ja metallinen roskis. Risan työskentely loistavaa, kiipesi itsenäisesti portaat talon yläkertaan. Betoniputki tuotti vähän vaikeuksia, koska haju tuli eri kohtaan kuin rulla. lmaisut onnistuivat hyvin.
  • Nessa: kolme maalimiestä, melkein umppareita. Ohjeena antaa Nessalle heti nami ja dottaa sen jälkeen että ottaa kiintorullan. Ekana piilona metalliputki lähellä ekaa Ninon piiloa. Toisena lavapiilo, kolmatta en muista. Nessa merkkasi hyvin voimakkaasti Ninolle käytettyä jääkaappia ja jopa otti sieltä rullan. Kuvitteli varmasti että siellä olisi ollut maalimies. Muuten hyvä treeni, etsi hyvin, ilmaisut toimivat.
  • Ralli: makkararinki ja kolme peräänlähtöä. Ralli oli tänään huippureipas, vieraasta paikasta huolimatta meni itse ihmisten luo syömään. Peräänlähdöissä etäisyyttä otettiin jopa 10m ja Ralli juoksi suoraan maalimiehelle. Hyvä treeni!

Treenien jälkeen Risa tarjosi meille "isovanhempiensa" kotona kylmää juotavaa ja kuumia koiria. Mukavaa oli istuskella ja rupatella koirajuttuja. Samalla Ralli pääsi tutustumaan Marisan Nugá-pentuun, joka oli alkuun jännä mutta lopuksi ihan hauska. Rupattelun ja syömisen jälkeen lähdin Nessan ja Rallin kanssa lenkkeilemään Ressun ja Risan seurassa. Nessalla ja Risalla oli hauskaa keskenään rallatessa ympäri metsiä.

Lenkkeilyn jälkeen suuntasin kohti Kalliota. Ennen koulutussessiota lähdin Rallin kanssa kävelylle kohti keskustaa. Samalla tutustuimme ratikkaan ja metroon. Ralli oli hyvin reipas, kulki kokoajan häntä pystyssä ja jopa hakeutui itse ihmisiä tervehtimään. Metrossa ja ratikassa ei ongelmia.