torstai 15. tammikuuta 2009

Vanhat raunioryhmän treenit

Rauniotreenit 30.4.08

Aktiiviset vappuaattona, paikalla minä, Marisa ja Ressu sekä vierailijana Nina Sarkonen ja Echo. Häiriönä keskikasan vieressä mankka, josta tällä kertaa soitettiin radiota. Seuraavalla kerralla häiriö cd:tä jossa mm laukausten ääniä.
  • Ensimmäisenä Echo jolle tehtiin rullaa. Ekalla kierroksella sähläsi vähän, mutta toi kuitenkin rullaa Ninalle käteen. Toisella kierroksella tosi hyvä! Vaikka tuli vauhdilla, pystyi silti keskittymään rullan käteen tuomiseen. Tänään siis treenattiin siten, että rulla pitää vain tuoda käteen ja Nina palkkaa itse.
  • Seuravana Noce, jolle myös kaksi kierrosta. Näytettiin kaksi piiloon menevää maalimiestä, jolle lähetettiin vuorotellen. Ekalla kerroksella Noce vaisu heti alusta ja tiputti rullaa ennen kuin Marisa pyysi irrottamaan. Kolmannesta virheestä autoon. Toisella kierroksella sama treeni-idea, keskityttiin erityisesti siihen että rulla tulee käteen asti. Marisa tasaisella, jotta rullan tuonti helpompaa. Onnistui hyvin.
  • Nocen jälkeen Nessa. Ideana oli tehdä kolme umpparia isolle alueelle eli haastava treeni, jossa katsotaan missä mennään. Eka piilo korkean betonirengaskasan sisällä. Merkkasi hajun hyvin, mutta ongelmia tarkentamisessa. Ilmaisi 2 kertaa epätarkasti, mutta lopulta ymmärsi tarkentaa kunnolla. Ongelmia rullan ottamisessa, koska haju tuli ylhäältä. Lopulta toi rullan. Toinen piilo renkaiden sisällä. Merkasi tas hyvin, vähän samasuuntaista ongelmaa kun edellisellä piilolla, mutta keksi nopeammin. Vimeinen piilo laatikkoumppari taka-aidan vieressä. Tämän merkkasi hyvin ja tarkensi hyvin, mutta ilmaisu oli hankalaa, hyppi vain laatikkoa vasten eikä tajunnut ottaa rullaa Keksi lopulta itse. Nyt siis perusumppareiden vahvistamista, ei vähään aikaa selaisia, josta haju tulee ylhäältä.
  • Risalle treenin aiheena se, että irtorullan saa eri paikasta mistä haju tulee. Tämän taustalla siis se, että vaikka koira saa hajun, se tarkistaa mm vielä kerran irtorullan varalta. Käytännön suoritus keskikasassa kaksi "kaivoa" ja reiällinen betonirulla joka oli jätetty avopiiloksi. Treenit menivät mielestäni oikein hyvin.
  • Simballe kolme maalimistä islla alueella. Oikein onnistuneesti etsi, löysi ja ilmaisi.

Rauniotreenit 23.4.08

Tänään treenit raunioilla. Taas tynkätreenit, alkuun palaveerattiin vähän tavoitteita jne. Mukana treeneissä Risa, Tinka, Fia, Bezza, Noce ja Nessa.

  • Risalla yksi piilo keskikasassa, samassa paikassa kuin viimeksi. Paljon häiriötä, kolme häiriöhenkilöä samassa kasassa, kolistelua ja juttelua. Teki työt oikein hyvin. Etsi, löysi ja ilmaisi hienosti. Ressulle ja Risalle treenejä, joissa isolla alueella vaikeita piiloja ja häiriötä.
  • Tinkalle oli suunniteltu tarkennustreeni, kaksi mm keskikasassa. Tinka etsi hyvin, hyppäsi ekan mm luokse kaivoon, haukkui hyvin. Yritettiin nostaa taas kasan päälle, mutta jatkoi putkea pitkin. Hakkui toisenkin mm hyvin. Nostelua harjoiteltava, kun Tinka pääsee rotasta eroon.
  • Fialle yksi maalimies keskikasassa. Etsi hyvin, löysi kasan päältä, mutta vaikeuksia tarkentaa kasan sisään koska ei halunnut hypätä kaivoon. Kun Stella meni edeltä kaivoon, Fia löysi mm hyvin. Toi hyvin rullan. Fialle täytyy vain yrittää löytää mahdollisimman haastavia piiloja.
  • Bezzalle tänään tarkoituksena tehdä treeni, jossa näytetään kaksi piiloa, mutta siirretään mm eri piiloon. Valeilmaisusta koira pois. Lisättiin häiriöksi kaksi häiriöhenkilöä. Bezzalla meni vähän pasmat sekaisin. Otti ensin kiintorullaa suuhun häiriöhenkilön luona, Tove vain otti rullan ja lähetti uudestaan etsimään. Sitten teki valeilmaisun, josta pihalle. Kun tuli uudestaan, otti rullan häiriöhenkilön luona. Sitten toinen vale ja pihalle. Nyt olisi varmaan hyvä ottaa pitkäksi aikaa kyttöön irtorullat.
  • Nocella tavoitteena se, että pystyy tarkentamaan loppuun asti lähekkäin olevat maalmimiehet ja ilmaisemaan ne loppuun asti. Treeni, jossa näytettiin kun kaksi mm meni piiloon. Kun piilossa, Noce lähetettiin ekalle maalimiehelle, mutta Noce suuntasi toiselle maalimiehelle. Tavoite kuitenkin täyttyi. Näitä lisää.
  • Nessalle ensin yksi mm, keskikasan lähellä, renkaiden keskellä. Lähetin jo alkuradasta. Etsi oikein hyvin, varmisti hyvin että renkaissa mm, ilmaisi hyvin. Toinen mm Eevan kanssa, kun toisten treenit eivät alkaneetkaan. Meni ekan kasan viimeiseen kaivoon. Etsi hyvin, löysi hyvin, ilmaisi melko hyvin. Tiputti rullan juuri ennen kuin otin vastaan. Tähän kiinnitettävä nyt huomiota!!

Hakutreenit 16.4.08

Treenit Ruotsinkylän hiekkakuopilla. Paikalla Stella ja Fia, Tove ja Bezza, minä ja Nessa, Ressu ja Risa sekä Marisa ja Noce. Jouduin lähtemään tänään poikkeuksellisesti jo viideltä. En nähnyt Risan ja Nocen treenejä.

  • Fialle kaksi piiloa hiekkakuopassa. Ekana Marisa hiekkakuopan reunalla, männyn takana. Fia löysi, mutta ei tuonut rullaa Stellalle. Myös toinen samoin. Etsittiin välissä Ressu, mietti vähän mutta toi rullan hyvin. Lopuksi vielä Marisa, toi rullan hyvin. Kissanruoka maalimiehellä vielä liian suuri häiriö. Seuraavalla kerralla palkka maalimiehellä, jos ei tuo rullaa ekalla, Stella puhuu Fialle ja kyselee missä rulla ja vie autoon. Ei rullaa>kiva treeni loppuu.
  • Bezzalle kaksi piiloa haamuina, sillä viimeksi haahuilua. Eka piilo metsäpuolelle, irtosi kivasti, etsi hyvin, toi kiintorullan. Ei kuitenkaan ollut käynyt Ressun luona asti. Ressu ei palkannut. Tehtiin uudestaan niin että Ressu näkyvissä, meni tosi hienosti. Stella myös näkyvissä, Bezza irtosi piilolle hyvin ja ilmaisu toimi oikein hyvin. !!Radiopuhelimet aina metsään, jotta ei kehuta virheilmaisusta!! Bezzalle raunioilla ilmaisuharjoitus, vierekkäin tyhjiä ja täysiä roskiksia, joissa oppii että elkkää hajua ei ilmaista.
  • Nessalle tavoitteena oli saada innokas, motivoitunut treeni sekä suorat pistot. Ensin Ressu leikitti Nessaa, kun lopetin leikin, Ressu piiloon lelun kanssa. Marisa samoin. Kun leikki leikitty, Ressu näyttäytyi haamuna, sen jälkeen Marisa. Lähetin ensin Ressun luokse, sitten Marisan luokse. Nessalla kiintorulla, ilmaisi oikein hyvin. Näytölle ekaa kertaa metsässä, keksi homman ihan hyvin. Palkka leikittämällä. Tänään oli oikein onnistunut treeni, tällaisia lisää.
  • Risalle suunniteltiin yhtä maalimiestä hiekkakuoppaan, Ressu lähetti Risan haravoimaan koko hiekkakuopan pohjan jääden itse ylös. Ekalla pistolla otti hajun Stellasta, joka oli hiekkakuopan toisella laidalla. Tuli takaisin pyydettäessä. Toisella pistolla eteni hienosti maalimiehellä ja toi rullan hyvin käteen asti. Näytölle hienosti.
  • Nocella tauon vuoksi eka piilo haamuna, toinen valmiina. Tavoitteena saada hyvät pitkät pistot. Nocella irtaantumisongelma, ei halunnut irtaatua pidemmälle kuin mihin näki Marisan. Haamu ei auttanut. Käytti hyvin ilmavainua, ei jäljestänyt. Hallinta toimi hyvin. Seuraavaksi piilo, jossa joutuu etenemään siten ettei nää Marisaa.

Rauniotreenit 9.4.08

Tänään treeneissä Tinka, Bezza, Fia, Risa, Nessa ja Simba, treenattiin tässä järjestyksessä.

  • Tinkalle yksi piilo (rankka riehuviikko alla), joka oli ekan kasan kaivo. Kaivossa Ressu, ihan lähellä kaivon kantta. Häiriönä kaksi kulkevaa ihmistä. Tinka etsi hienosti ja haukkui todella hyvin! !!Pitäisikö ottaa raunioille mukaan leikitystä, toisiko varmuutta myös raunioille!!
  • Bezzalle kolme umpipiiloa (kuten viimeksi raunioilla) kenttäalueella. Roskikset ilmaisi todella hyvin, koppi oli vaikeampi, koska ei ollut täydellinen umppari. Yritti ottaa irtorullana kopin narua. Oikein hyvin oli hiffannut umpipiilojen ilmaisun!
  • Fialle kaksi piiloa (myös rankat päivät takana). Piiloina sama kaivo kuin Tinkalla sekä ylhäältä auki oleva kela. Kävi ensin moikkaamassa Toven kaivossa, mutta jatkoi etsimään Ressun. Ressun kela oli vaikea, koska rulla hankalasti ylhäällä. Kun löysi rullan , toi sen innokkaasti Stellalle. Näytölle lähtö vähän vaikeaa, Stella juoksee mukana. Kaivon ilmaisi nätisti. !!Seuraavalla kerralla namit maalimiehillä!!
  • Risalle kolme piiloa: puukantinen kaivo lähellä Tinkan kaivoa, roskis ja keskikasa kaivorenkaiden sisällä. Koitetaan nyt Risalla kiintorullaa hieman kireämmällä, jotta saadaan vahvistettua oikeaa toimintaa. Sitten pikkuhiljaa löysätään rullaa. Roskiksen ilmaisi ilman ongelmaa, rulla tuli hyvin käteen asti. Kaivon ilmaisi myös hyvin. Kasa oli vaikea, merkkasi Stellan hyvin kasan päältä, mutta ei ottanut rullaa. Löysi Stellan kasan sisältä, mutta jäi toviksi istuskelemaan. !! Seuraavalla kerralla sama piilo!! Hyvää oli se, että ei ilmaissut kasan päältä, koska ei ollut varma ukon sijainnista. Muutenkin hyvin onnistuneet treenit.
  • Nessalle tehtiin leikin kautta umppari-ilmaisuja ja ekaa kertaa otettiin mukaan näyttö. Tarkoitus oli alunperin tehdä treeni irtorullalla, mutta Nessa päätti ilmaista kiintorullalla. Ensin leikitys (eka maalimies Marika), sitten etsintä ja palkaksi leikki maalimiehen kanssa. Toisella Tove, samalla tavalla. Leikki oikein hyvin, hiffasi hyvin näytön idean. !!Seuraavalla kerralla kiintorulla, muuten vastaava treeni, mahollisesti kolme maalimiestä!!
  • Simballe tehtiin sama treeni kuin toinen kierros viime raunioilla. Eli kaksi ovea, koin ovi ja poltetun kopin ovi. Poltetun kopin oven ilmaisi hyvin, näytöllä olisi saanut tarkentaa paremmin. Kopin ovi vaikea, lopulta ilmaisee. !! Seuraavalla kerralla selkeä treeni ilman kikkailuja!!