torstai 15. tammikuuta 2009

Vanhat jälki

Jälkeä 24.4.08

Nessan kanssa jälkeä Korson nurtsilla, namijälki, noin 200 askelta, noin 6 kulmaa. Meni hyvin, jäljesti nätisti joka askeleen löysässä hihnassa.


Jälkeä ja tarkkuusetsintää 25.4.08

Tehtiin kuivalla savipeloolla ensin keppijälki ja sitten namijälki. Meni tosi kivasti, sillä ei ole aiemmin jäljestänyt pellolla. Keppijäljeltä nousi kaikki 9 keppiä, keppien välit 10-50 askelta, myös kulmia. Muutaman ilmaisi nätisti menemällä maahan, suurimman osan kohdalla vain pysähtyi ja piti pyytää maahan. Naijälki meni tosi kivasti, jäljesti rauhassa, poimi lähes kaikki namit. Pituus nin 150 askelta, noin 5 kulmaa.

Myöhemmin isolla ruohikolla tarkkuusetsintä, etsittävänä 2 kolikkoa, avain, avaimen muovimerkki ja hiuspampula. Alue alattu, noin 3mx3m. Etsi hyvin, minasi ottaa löytäessään esineen suuhun, mutta pyydettäessä meni maahan. Hyvin hiffasi taas uuden jutun!


Jälkeä 14.4.08

Nessan kanssa jälkeä Ankkapuiston nurmikolla. Keppijälki, 8 keppiä, ehkä 150m pitkä jälki. Seurasi jälkeä kivasti, hidasti kaikkien keppien kohdalla, kahdella kepillä jopa tarjosi maahanmenoa.

Jälkeä 11.4.08

Nessan kanssa tehtiin ekat nurmikkojäljet talven jälkeen. Nessahan on tehnyt nyt keväöällä testin vuoksi pari metsäjälkeä, joissa ainoastaan ilmaistavat kepit. Jäljestyksen tarkkuus ehkä vähän kärsi, mutta kaikki kepit löysi! Ilmaistapa toisin oli hieman heikko, Nessa ilmaisi kepit pureskelemalla niitä.
  • Ensin tein voimakkaasti tallatun keppijäljen, kepit ilmaisi Nessa menemällä maahan. Minun toki piti kehottaa Nessa maahan keppien kohdalla, se kun ei vielä itse osaa sitä. Hienosti Nessa seurasi jälkeä ja merkkasi kaikki kepit.
  • Keppijäljeltä jatkettiin namijäljelle, jonka alkuun Nessa jäljesti hienosti. Namien etysiminen ei ollut varsin rauhallista, luultavasti sen vuoksi että ruoho hyvin lyhyttä ja melko kuivaa, maassa ei juuri jäljen hajua. Nessa yritti kiskoa jäljen läpi melkoisella vauhdilla, mutta ehkä toistojen kautta tarkkuus nousee taas esiulle. Jäljen päässä keppi, jonka ilmaisu maaten käymällä.