torstai 15. tammikuuta 2009

Jälki: Mitä pitää treenata?

Nessan jäljestäminen on melko tarkkaa, sopivan rauhallista ja innokasta. Kppien ilmaisu tällä hetkellä varmaa, ilmaisu maahanmenemällä. Etenkin keppijäljillä nostaa hyvin kaikki kepit, joskus pitkillä jäljillä voi joku keppi jäädä nostamatta. Tämä lähinnä silloin, kun on eksynyt vähän jäljeltä, haistettuaan kepin ei kyllä ohita. Janat sujuvat melko hyvin noin 20 metriin asti, tämän jälkeen voi vinottaa.

Tee hyvä lähetysrutiini, erilainen kuin ilmavainuisessa työssä. Sivulle, "jälki, jälki" kuiskimista, kun katse tiiviisti eteenpäin, lähetys käskyllä "eteen jälki".

Janat pitää nyt ottaa tehotreeniin, suoraa etenemistä janalla täytyy saada pidemmäksi, ainakin 50m asti. Tehdään janareeniä tallaamalla V muotoinen jälki polun molemmin puolin, merkitsemällä lähetyskohdat siten, että yhden treenin janat vaihtelevat 20-50m. Palkkana keppi noin 10 askeleen päässä merkin kohdasta.

Keppien vahvistamista keppijäljillä esimerkiksi kotipihassa. Näitä on helppo tehdä, joten olisi hyvä tehdä usein.

Pitkiä jälkiä mahdollisuuden mukaan. Sekä pelto että metsä. Jäljen pituus voisi olla 500m-1500m, gps täytyy kaivaa esiin. Ja vanhentaa voisi mielellään reilun tunnin ajan, taas mahdollisuuksien mukaan.

Palkkana namit kepeiltä ja lelu lopuksi. Vältä jälkien merkintää krepein, koska Nessa voi alkaa seurata myös kreppien hajua.

Muista myös vieraat jäljet!!