perjantai 23. tammikuuta 2009

21.1.09 Agia

Tänään meillä oli Simban ja Nessan kanssa Villen ohjauksessa parin tunnin agitreenit.

Ensin lämmiteltiin radalla, jossa harjoiteltiin kepeille irtautumista ja väärään putkenpäähän viemistä. Radalla myös pussi ja A-este. Tämä oli Simballe melko helppo rata, siinä sai juosta lujaa ilman tiukkoja haltuunottoja. A:n kontaktit hyviä, kepit hyvin. Kaikenkaikkiaan nättiä. Nessalla myös kivoja ratoja. Nessalle ei sopinut poispäinkäännös kepeille kuten simballe, vaan Nessa oli parempi heittää keppeihin. huolimattomasta ohjauksesta (en vetänyt tarpeeksi) Nessa ampui suoraan kepeiltä putkeen ja jätti aidan suorittamatta.

!! Putken pää tosi kova magneetti, muista ohjata kunnolla sitä edeltävälle esteelle!!

Toinen lämmittelyrata oli vääntöä pienessä tilassa. Pitkästä aikaa menetin Simbaan hermoni, kun lähti räkytys ja älyttömyyslinjalle. Simban haltuunotoissa muistettava suhina. Muista liike, vaikka väännetään pienessä tilassa. Se nopeuttaa koiran liikkumista ja tehostaa ohjausta. Nessalle sopi patremmin, muista ettet unohda koiraa putkeen kertomatta suuntaa mihin liikut. Nessan kanssa varottava liikaa kiirehtimistä, voi pudottaa esteitä jos kiirehtii liikaa.

Lopuksi tehtiin täyttä rataa. ekalla ohjasin kai Simbaa vähän lepsusti, joskin ok rata. Tokalla tehtiin muuten hyvä rata, mutta ohjasin unohduksissani putken väärään päähän. Simban kontaktit oli tosi hyvät! Nessan eka kokonainen rata oli siisti. Nessa teki mitä osasi, nätit kontaktit, hyvin vauhtia ja tosi hieno keppien sisäänmeno! Toisen radan olisikin voinut jättää tekemättä...

!! Jos saat yhden tosi hyvän radan kasaan, älä tee perään vielä yhtä!!