maanantai 26. tammikuuta 2009

25.1.09 Agikisat

Agikisat Hyvinkäällä, koiraurheilukeskuksessa. Tosi kiva paikka, etenkin näin talvella kun on yleensä kylmä odotella.

Nessan startti oli aamun ensimmäinen. Rata oli ihan ok, pitkiä suoria, joissa esteiden kulmat vähän hankalasti. Mutta siis aika perusrata, täysin tehtävissä.

Nessa lähti kivalla vauhdilla ja eteni kivasti. Yksi rima takaaleikkaukselta, luultavasti olin liian lähellä ja pysäytyin vauhdin kun Nessa oli riman päällä. Keinu ja pituus ja putki ok, puomin ylösmeno ok, mutta sitten mokasin pahemman kerran. Mikä on kisoissa tärkeintä, TEHDÄ VARMAT KONTAKTIT ja mitä minä tein, vedätin Nessaa niin että hyppäsi puomin kontaktin (haakkaan päätäni seinään) ja puomin jälkeen juoksi täysillä perääni tyyliin "mamma älä jätä" ohittaen pari estettä. Siitä siis kontaktivirhe ja kielto. Rauhassa palautin Nessan oikealle radalle, jossa tehtiin hieno takaaleikkaus. Mutta, mutta... Viiimeiseltä suoralta jälleen kaksi rimaa alas kun juoksin Nessan edellä. Onneksi teki hienon keppien sisäänmenon vaikka vauhtia riitti.

Mitä opimme:
  • Tee varmat kontaktit, ÄLÄ VEDÄTÄ!!
  • Tee rataa yhdessä Nessan kanssa, älä kiirehdi turhaan.

Simban vuoro tuli myöhemmin, ekana agirata, jossa oli pari sellaista kohtaa, johon en keksinyt rataantutustumisessa hyvää ohjaustyyliä, aina huono merkki. Ja niinhän siinä kävi, mun huono ohjaus veti Simban esteen ohi. En korjannut, vaan lähetin puomille, joten hylly. Pitkiä kaarroksia riitti, mutta Simba pysyi lapasessa. Ei siis totaalisen huono rata.

Toinen rata oli hyppyrata, melko helpon oloinen. Rata oli meiltä ihan kohtalaisen siistiä menoa, vain kolmanneksi viimeinen rima tippui. Aita oli kaarteessa ennen loppusuoraa, joten vedätinkö liikaa?

Mitä opimme:

  • Opettele valssaamaan koiran eteen, älä aina yritä päästä treeneissä pälkähästä takaaleikkauksin! Älä säästele itseäsi, vaan opettele myös edestä ohjauksia enemmän!