torstai 15. tammikuuta 2009

14.1.09 Tokoa

Tänään oli oikea aktiivipäivä. Töiden jälkeen lenkkeilin Simban ja Nessan sekä Ressun ja Risan kanssa. Lenkin lopuksi menimme uuteen paikkaan kivalle hiekkakentälle tokoamaan.

Simba tokosi vähän omaksi ilokseen. Seuraaminen oli kaunista, mutta piippaavaa. Ja ruutuun mentiin täysillä, tosin ei merkin kautta.

Nessan kanssa tokoiltiin tavoitteellisemmin.

  • Seuraaminen: pieniä pätkiä, kontaktia ja intoa painottaen. Palkkaus lelulla. Onnistui hyvin, teki innokkaasti. Näitä lisää.
  • Kaket: lyhyellä matkalla liikeratojen vahvistusta. Onnistui hyvin. Näitä lisää.
  • Paikallamakuu: lähti ryömimään, vaikka en ollut piilossa. Paikallamakuuta nyt tehtävä lisää.
  • Paikallaistuminen: tässä oli myös vaikeuksia, meni maihin. Tosin istumisen aikana puuhailin kaikkea muuta muun muassa Nessan selän takana. Istumista vahvistettava.
  • Ruutu: häiriömerkeillä. Meni hienosti, löysi merkille ja ruutuun. Ruutua mahdollisimman paljon, uusissa paikoissa, vieraita ruutuja. Myös häiriömerkejä. Ruudun loppuosaa eli ruudusta seuraamaan kutsumista tehtävä lisää.
  • Ohjattu nouto: häiriönä ruutu, ruudun puoleinen oikea kapula haettavana. Ekalla haki keskikapulan. Toinen ja kolmas toisto onnistuivat hienosti, laukkasi takaisin, luovutusasento ok. Lisää toistoja.
  • Tunnari: Ekalla haki hyvin ja oikean kapulan. Tokalla haki kapulan, jota oli tökännyt ekalla kerralla, miksi? Kolmannella hienosti oikein. Luovutusasennot hyvät, piti kapulaa suussa rauhallisesti. Tunnaria joka kerta, kun treeniseuraa. Jos eka onnistuu, megapalkka ja lopetus siihen.
  • Metallinoutoa: pitkästä aikaa tehtiin myös perusnoutoa. Odotti hienosti noutokäskyä. Lähtö innokas, laukalla kapulalle. Pääasiassa laukalla takaisin, kannustin jes-sanalla ripeää tuomista. Pari kertaa suorapalkka tomisesta, muilla luovusasento sivulla Luovusasento vähän vino, tähän kiinnitettävä huomiota. Tein myös pätkän seuraamista noutokapula suussa, piti suussa rauhallisesti, seurasi hyvin.

Tokoilun jälkeen suunnattiinkin agitreeneihin. Niistä lisää seuraavassa tekstissä.