tiistai 30. kesäkuuta 2009

30.6.09 Jäljestystä ja tarkkuusetsintää

Tänään lähdin aamulenkin jälkeen jäljestämään Rallin ja Nessan kanssa. Rallin kanssa tein ensin nurmikolla 73 askeleen namijäljen, askeleet jo pienillä väleillä, eivät vierekkäin. Jäljestys hyvää, tarkkaa, päämäärätietoista. Yksittäisiä nameja jäi matkan varrelle. Lyhyt jana, noin 3m jäljen alkuun, "jana" on kyllä melkoista hyrräämistä. Jäljen lopussa keppi, jonka Ralli ilmaisi hienosti istahtamalla. Tätä istahtamiskäytöstä muokataan pikkuhiljaa maahanmenoksi. Hyvä jälki.

Metsässä Ralli sai ajaa vielä toisen jäljen, noin 40m keppijäljen, jossa oli 4 keppiä. Maasto kuivaa varvikkoa ja sammalikkoa. Ralli tarjosi kolmella kepillä kepin suuhun ottamista ja maahanmenoa, yhdestä oli menossa yli. Keppijäljillä tulee työskentelyyn pientä pyörimistä ja hakemista, uskon että jos keppien välien pidentää ja jälkeä vanhentaa vähän, jäljestys rauhoittuisi jonkin verran. Ennen jälkeä myös pieni jana, noin 2m. Ralli pyöri vähän, jostakin syystä hakeutuu vanhvasti takajäljelle, mutta kun en päästä hihnaa pidemmälle, kääntyy itse oikeaan suuntaan. Hienosti on typy hiffannut keppijäljen idean!

Nessalle tehtiin tänään janatreeni, jossa viisi lyhyttä (10-20m) janaa. Neljä janaa meni oikein mallikkaasti, yhdellä lähti vinottamaan noin 15m kohdalla. Janalta löydetyllä jäljellä keppi ja palkka noin 10m päässä janalta. Ilmaisi hyvin kaikki kepit, lihapullapalkka. Nessa teki töitä tänään hyvin ilahtuneena ja innokkaana, varmasti osittain siksi, että treeni oli helppo. Näitä janatreenejä pitää muistaa tehdä useamminkin.

Nessa pääsi myös tekemään tarkkuusetsintää. Heitin reilun kokoiselle tallatulle alueelle yhden metallisen hylsyn ja tallasin tarkoituksella myös reilusti lähetyssivua. Nessa tiesi hyvin, mitä oli tekemässä vaikka viime treeneistä on vierähtänyt viikko jos toinenkin. Yhden kulmamerkin Nessa kävi ilmaisemassa ennen "pienen" löytymistä, mutta teki taitavasti töitä ja ilmaisi hylsyn heti löydettyään.

Treenailun jälkeen koko konkkaronkka, hoidossa oleva Simba mukaan laskettuna, lähti uiskentelemaan pallojen perässä. Kotiin jäi kasapäin märkiä, väsyneitä ja tyytyväisiä koiruuksia, Ralli toki omaan kotikoppaansa.