torstai 18. kesäkuuta 2009

13.6.09 Hakua Jessican koulutuksessa

Tänään hakuiltiin Pipsan ryhmän kanssa Jessica Ristimäen ohjauksessa. Paikkana oli Kallioinen rata Histassa Ämmässuon kaatopaikan kupeessa. Rataa tallattiin noin 200m eli avoimen luokan rata.

Nessan kanssa tehtiin ensin avoimen koetta vastaava suoritus, kolme maalimiestä minun tietämättömiini paikkoihin, toinen etukulmassa. Nessa lähti etsimään hyvin, löysi kaksi ensimmäistä maalimiestä ok. Pistot maastosta johtuen vajaita, Nessa jäi toisella puolella kallion päälle, vaikka sen olisi pitänyt kiivetä kallion yli etsimään. Tämä korjattiin siten, että menin siihen kohtaan, mistä pisto jäi vajaaksi ja lähetin Nessan uudestaan. En tiedä loppuiko kunto, vai paineistuiko vähän korjauksesta vai oliko lopun maasto liian vaikeaa, mutta lopputreenissä Nessa ei enää toiminut. Takakulmassa, ison ja jyrkän kallion takana oli maalimies, mutta Nessa ei ironnut tarpeeksi löytääkseen maalimiehen. Kun helpotimme, Nessa tuli takaisin rullan kanssa, mutta oli tehnyt kaukoilmaisun. Vasta kallion päältä lähetettynä löysi ukon.

Jessican mielestä suurin syy ongelmiin on konflikti ilmaisussa. Tätä siis pitää tehdä erikseen. Ja etsintää erikseen suorapalkoilla.

Toisella kierroksella Nessalle piti tehdä kaksi suorapalkkaa takakulmiin, mutta koska suorapalkka ei tullut riittävän pian, Nessa teki molemmilla rullailmaisut. Ei irronnut kumpaankaan ensimmäisellä pistolla, mutta parin kerran jälkeen löysi "ukot".

Kaikenkaikkiaan treeni meni huonommin kuin olisin uskonut, uusi paikka varmasti vaikutti asiaan. Mutta sikäli treeni oli hyvä, että se aukaisi silmät sille, että jotakin on tehtävä.