lauantai 27. kesäkuuta 2009

27.6.09 Tottista, ilmaisuja, agia, jälkeä ja uimista

Tänään oli oikea aktiivipäivä koirien kanssa. Ja ah miten nautin tällaisista päivistä itse, olo on todella iloinen ja energinen!

Ensimmäiseksi lähetän jättionnittelut Kausalan suuntaan uudelle KÄYTTÖVALIOLLE Perrolle ja tietenkin jälkigurulleni Hannelelle! Upeeta, mahtavaa!


Aamulla lähdimme lasten ja koirien kanssa kohti Petikkoa treenailemaan Venlan ja Jidin kanssa. Nessan kanssa työstettiin lähinnä noudon vauhtia. Tein noutoja, joissa kapula välillämme ja palkkaus heti kun ottaa suuhun, perinteisempiä iskunoutoja, palautusta ja lopuksi kokonaisia noutoliikkeitä. Palautus on vaikeaa, ilman kehua laukka tahtoo vaihtua raviksi. Palkkauksen ajankohta hyvin tärkeää, pyrittävä palkkaamaan kohdasta, jossa itsenäisesti lisää vauhtia. Noutoja myös vieraalla kapulalla, nämä menivät suhteellisen hyvin, ei miettinyt tarttumista pitkää aikaa.


Ralli teki kosketusalustaa, muisti hienosti miten alustaan piti läntätä tassunsa. Lisäksi teimme seuraamispätkiä, luoksetulon loppuasentoja, kaukokäskyjä ja kapulan pitämisiä. Kapulan pitämisiä ei tällä kertaa tahtonut hiffata millään, tiputti suustaan heti.


Rallin ja Nessan kanssa tehtiin myös ilmaisuja. Ralli toi Venlalta irtorullaa. Ensimmäiset toistot menivät aivan pelaamiseksi, pienen muistutuksen jälkeen keskittyi rullan tuontiin enemmän kuin Venlan nuoleskeluun. Nessalle kiintorullailmaisuja näkyvissä. Otti rullan hyvin toi rullat hyvin ja eteenpäin.


Iltapäivällä lähdimme koko kööri eli minä, lapset, koirat ja Make koiria uittamaan. Kivaa oli, ikävintä oli lasten mielestä kotiin lähteminen.


Illalla lasten nukkumaanmenon jälkeen lähdin koirien kanssa lenkkeilemään ja jäljestämään sekä agiloimaan. Agissa tein Rallin kanssa eteen irtoamista lelun avulla, parin toiston jälkeen irtosi erittäin hyvin. Teimme myös pari kertaa puomia, juoksi päästä päähän innoissaan. Nessan kanssa tahkottiin puomin ja a:n kontaktia. Varsinkin tuo A on vaikea, pysähtyminen ei oikein ole Nessan luontainen suoritustapa. Mutta miten saisin hyvän juoksu A -suorituksen rakennettua?

Jäljellä Ralli teki noin 70 askeleen nemijäljen, lopussa keppi. Ilmaisi kepin ekaa kertaa ikinä menemällä korrektisti maahan! Jäljestystyö muutenkin mukavaa ja tarkkaa. Nessa ajoi jäljen tylsässä maastossa risukoiden keskellä. Jäljen pituus noin 400m, vanhentui tunnin ajan. Jälkityö hyvää, nosti 5 keppiä kuudesta. Jana hyvä.