torstai 11. kesäkuuta 2009

9.6.09 Jälkeä ja lenkkeilyä

Menin tänään aamuvuoroon, joten ennen töitä teimme sen perinteisen parinkymmenen minuutin lenkin. Töiden jälkeen tein myös parinkymmenen minuutin lenkin, tällä kertaa heittelin Nessalle palloa heittimen avulla etsittäväksi koko lenkin. Mietin nimittäin, että kun palloa heittelee useamman kerran molemmille puolille polkua ja pitkälle, tämä vastaa hakukokeen suoritusta fyysiseltä osaltaan. Jos näitä tekisi lähes joka päivä, ei tarvitsisi miettiä jaksaako Nessa loppuvuodesta juosta hakukokeen voittajan radan. Sehän jaksaisi. Ja Nessa oli pallosta aivan innoissaan, sen vireen kun saisi tottiskentälle mukaan.

Illalla teimme puolen tunnin lenkin, jolla tein Nessalle jäljen. Tämän jälkeen Nessa pääsi viiden kilometrin pyörälenkille, Ralli matkusti peräkärryssä. Pyörälenkin jälkeen lähdimme ajamaan Nessan jäljen, siinä samassa kertyi vielä noin 45 minuutin iltalenkki.

Ralli pääsi myös jäljestämään, ennen lenkkeilyä. Jälki oli omalla pihalla, nurkimolla. Pituus 50 askelta ja alussa pieni parin metrin jana. Jana oli hyvä, jäljestäminen motivoitunutta ja tarkkaa. Rallin jäljen vahvistaminen nurmikolla on ehdottomasti hyvä idea.

Nessan jälki noin 500m, kulmia 4, keppejä 6, vanhentui reilun tunnin. Nessa jäljesti tänään vapaana, kun jätin liinan vahingossa kotiin. Ja johtuen tästä tai jostakin muusta, Nessa nosti kuudesta kepistä vain kolme. Olisiko syynä ollut taas ei-niin-motivoivat palkat (eli kuivamuona). Seuraavaksi keppitreeniä...