torstai 11. kesäkuuta 2009

10.6.09 Agia




Hakutreenien jälkeen suuntasin koiruuksien kanssa agiloimaan. Koska Nessa juoksee, tein Nessan treenit Rallin kanssa. Teimme edelliselle ryhmälle suunnitellun treenin, kun meidän ryhmämme suunnittelut menivät uusiksi. Rallin kanssa teimme radasta alun ja lopun, kuvat yllä. Ralli ohjautui kivasti, mutta putken taakse aidoille irtoaminen oli vaikeaa. Kun helpotin Emmin ohjeiden mukaan laittamalla siivekkeen kiinni putkeen, alkoi sujua hyvin. Lopuksi Ralli irtosi aidalle oikein, vaikka siiveke oli irti putkesta. Loppupätkän vaikeus oli pituudelta aidalle irtoaminen, kun jouduin viemään pituudelle niin läheltä. Saimme tämänkin onnistumaan lopuksi. Pituus ja aidat tietenkin ilman hyppyjä, pituudessa vain reunatolpat.

Maanantaista innostuneena tein Rallin kanssa keinua. Mutta kuinka ollakaan, Ralli vähän pelästyi keinua kun se laskeutui, eikä halunnut suorittaa estettä. Kerran vein Rallin keinun läpi pannasta pidellen, mutta pistämme keinun nyt pitkälle tauolle ja aloitamme sen myöhemmin uudestaan ja toivomme että nämä tylsemmät kokemukset unohtuvat.

Tein yksittäisenä myös puomia ja totesin että Ralli osaa olla hyvinkin pehmeä tyyppi. Eli puomilla epäilytti keinun jälkeen hyvinkin kovasti. Pannasta vieden sain suorittamaan puomin tärisevin jaloin (maanantaina siis kulki puomia oikein tyytyväisesti), parin toiston jälkeen teki jo itsenäisesti. No, mitä minä sitten tein, yritin saada Rallin pysähtymään alastulolle namin avulla ja kun se ei pysähtynyt, nostin sen takajalat puomille. Peruskorjaus, mutta Rallin tapauksessa virhe. Se alkoi väistää alastuloa, koska se ei halunnut että nostan sen puomille takaisin. Useiden toistojen ja äärimmäisen kärsivällisyyden jälkeen sain Rallin tekemään alastuloja tyytyväisenä. Onneksi. Melkein alkoi jo savu nousta korvista ;). Nyt pidämme vähän aikaa myös puomitaukoa, ainakin ensi maanantaihin...

Lopuksi puuhasimme vielä keppejä muoviohjureiden kanssa. Tämä sujui melko kivasti kun vein Rallin keppien läpi nami kädessä. Jos namin tai lelun jättää keppien loppuun, Ralli on sitä mieltä ettei ohjureista pidä välittää ja astuu niiden yli. Täyspitkät kepit ovat vähän turhan pitkät treenaamiseen, ensi kerralla tehdään puolikkailla.

Treenien jälkeen kävimme vielä tunnin lenkillä. Käsittämätöntä miten tuo pentu jaksaa, nytkin roikkui melkein koko lenkin Nessan kaulassa. Koirien, polkupyörien ja ihmisten ohitukset sujuivat maalaiskoiriltani mallikkaasti ihan ilman hihnaa, tulee vähän liian vähän treenattua hallittua liikkumista.