torstai 18. kesäkuuta 2009

17.6.09 Hakua ja agia

Hakuilimme Venlan ja Jidin kanssa, kun oman ryhmän jäsenet kesälomailivat. Hauskaa oli, kun tapasin hakumetsässä YES ajoilta tutun eläintenhoitajan, Terhin, joka innosti esimerkillään minuakin suuntaamaan haun lisäksi myös jäljestykseen ja etsintäkokeisiin. Ja hänen ryhmänsä oli luonnollisesti täynnä kisoista tuttuja ihmisiä, maailma on pieni. Terhin mudit olivat hauskoja, etenkin pieni vaalea Muru-tyttö ;).

Mutta niihin reeneihin. Ralli pääsi etsimään Venlaa kolme kertaa tuuliavuilla, Venla valmiiksi piilossa kaatuneen puun takana. Ralli oli aivan innoissaan treeneistä ja yritti kovasti hakea vainua ilmasta. Jostakin syystä virtaukset eivät osuneet kohdilleen, joten ennen löytöjä kierreltiin ja kaarreltiin paljon.

Nessalle kiintorullailmaisutreeni, maalimies näkyvissä. Nessa oli mahtava, sen ilme aivan kirkastui kun se huomasi että maalimies on ihan lähellä ja näkyvissä. Ilmaisut teki hienosti, toi rullan eteenpäin kuten pitääkin.

Ralli pääsi agiloimaan Nessan sijasta, kun Nessa edelleen juoksee. Teimme radan loppupätkää Niinun ohjeistuksella. Ensin teimme mustaan putkeen irtoamista tiukasta kulmasta, jostakin syystä se oli tänään tosi vaikeaa. Lopulta saimme tehtyä, kerran Ralli jopa juoksi putkeen lelu suussa sillä seurauksella että jouduin itse hakemaan lelun putkesta ulos. Ja omakohtaisesta kokemuksesta voin sanoa että a) putki on oikeasti pimeä ja b) putken suu on turhan pieni ainakin minun sievälle ja pienelle takamukselleni ;). Putkisekoilujen jälkeen teimme etenemistä suoralla, jossa piti tehdä kaksi takaaleikkausta. Ensimmäinen takaaleikkaus onnistui parin toiston jälkeen, mutta kahta peräkkäistä emme saaneet onnistumaan. Sain palautetta omasta ohjauksestani, joka on liian suurpiirteistä että Rallin irtoamisesta eteenpäin. Totta se on, Ralli ei kunnolla irtoa eteenpäin vaan tulee aina luokseni josta palkka on tullut. Nyt katse vähemmän minuun ja enemmän rataan, palkka usein muualta kuin minulta.