perjantai 5. kesäkuuta 2009

5.6.09 Jäljestystä, pudotettua ja tarkkuusetsintää

Aamulenkin jälkeen lähdin taas Nessan kanssa tekemään EK-puuhia, samalla Ralli pääsi jäljestämään.




Rallin jälki oli tallattu tasaiselle nurmikolle, joka oli ilmasta johtuen kosteaa. Ralli teki ekaa kertaa pienen "janan" eli etsi jäljen itse. Hienosti tämä parin metrin jana sujui, Ralli otti heti oikean jäljen. Myös jäljestys sujui hyvin ja namit maistuivat. Ihan pari namia saattoi jäljelle jäädä, mutta tarkkaa työtä tytsy teki. Lopussa keppi, näitä ei ihmeemmin noteeraa, joten autan selvällä käsiavulla maahan kepille. Pikkuhiljaa... Treeni oli onnistunut, näitä helppoja nurtsijälkiä lisää.




Nessan jälki oli noin 200m, kaksi kulmaa, jana noin 20m, 6 keppiä, vanhentui 30min. Jäljen pohjana varvikkoinen kangasmetsä, joka sateiden kastelema. Janalta nosti ensin oikean jäljen, sitten kääntyi hyvin itsevarmasti takajäljelle eikä kääntynyt sieltä itsenäisesti pois. Jäljestys siistiä, nosti kaikki kepit vaikka ne olivatkin kooltaan hyvin haastavan pienet.




Jäljen jälkeen pudotettua. Noutomatkat noin 50m. Tuo seuraaminen tökkii, mutta siihen en nyt ennen koetta kiinnitä sen ihmeemmin huomiota. Ekan nousi hienosti, eteni suoraan jälkiä vaikka treenasin umpimetsässä. Tokalla ei edennyt ihan suoraan ja juoksi ensin esineen ohi. Pienen kurvin jälkeen löysi hanskan ja toi hyvin perille asti.




Tarkkuus oli kostealla kelillä selvästi haastavampi kuin aikaisemmin. Nessa etsi, mutta sen nenään ei heti tullutkaan esineen tuoksu vaan se ilmaisi kulmamerkin. Kehotin uudestaan etsimään, mutta etsimisen jälkeen se ilmaisi uudestaan kulmamerkin. Kolmannella kehotuksella löysi lopulta esineen. Ilmaisu hyvä. Toisella toistolla löysi uuden pienen esineen paremmin eikä ilmaissut kulmamerkkejä.




Iltalenkin yhteydessä Nessa ja Ralli pääsivät taas treenipuuhiin. Nessan kanssa janatreeni, yhteensä 4 janaa, pituuksiltaan 10-40m. Janan jälkeen pian keppi, josta palkkaus. Nosti hyvin oikeat jäljet, yhtä lukuunottamatta ilmaisi kepit hyvin. Tällä yhdellä pyysin luokseni, jonka jälkeen Nessa itsenäisesti löysi ja ilmaisi kepin.



Rallin jäljen tein taas metsään. Metsässä ajaa jälkeä, mutta ei tee sitä hirmuisen tarkasti eli ei ota kaikkia nameja. Kun hidastan vauhtia jotta Ralli ottaisi kaikki namit, se menee vähän epävarmaksi. Metsässä ei varmaankaan pitäisi käyttää namijälkiä vaan tehdä esim treenejä, joissa tallaan lyhyen jäljen jossa ruokapurkki päässä.