tiistai 30. kesäkuuta 2009

29.6.09 Jäljestystä ja agia


Pitkän aamulenkin ja hiekkakuoppajuoksutuksen jälkeen Nessa ja Ralli pääsivät jäljestämään. Ralli teki 80 askeleen namijäljen kaupan vieressä olevalla nurmikolla. Jäljen päässä keppi. Jäljesti hyvin ja tarkasti, ilmaisi kepin istahtamalla (palkkasin maahan). Ennen jälkeä pieni jana, jolta nosti jäljen kivasti pienen pyörimisen jälkeen.

Nessalle kuivaan kangasmetsään noin 500m jälki, 6 keppiä, 6 kulmaa, vanhentui tunnin. Jana noin 30m. Useita polkujen ylityksiä, myös isojen polkujen. Hyvää jäljestystä, nosti 6 kepistä 5 hyvällä motivaatiolla. Yksi keppi jäi kohtaan, jossa jälki meni lähellä isoa polkua, hämääntyikö tästä?

Illalla agiloitiin Nessan ja Rallin kanssa. Treenit yllä (jahka ehdin). Ralli pääsi ensin tekemään hommia, teki samat radat Nessan kanssa, tietenkin ilman hyppyjä. Aloitimme treenistä 1a, tosin putki tehtiin eri päähän. Muutaman toiston jälkeen saimme kasaan onnistuneita suorituksia. Hitsi että Rallin kanssa saa juosta kun se ei vielä irtoa eivätkä hypyt hidasta sitä. Toisena teimme treeniä 2. Ensimmäinen vaikeus tuli poispäinkäännöksessä, yhden kertauksen jälkeen muisti sen oikein. Toinen vaikea paikka oli ehtiä ajoissa hypylle 6, jos olin vähänkin myöhässä, ohitti hypyn 6 ja juoksi putken viertä. Saimme kasaan muutaman täysin onnistuneen toiston, tosin eteenpäin irtoamista täytyy treenata. Kakkostreenin jälkeen aloimme tehdä variaatioita ykköstreenistä, 1c. Välistävedot onnistuivat hyvin ensiyrittämällä, mutta lopun aita ja siitä suoraan putkeen tuottivat vähän vaikeuksia. Se irtoaminen taas... Kun ennakoin viimeistä suoraa, ei meinannut irrota viitoshypylle. Kun ohjasin hyvin, teki radan oikein ;). Molemmat ykkösradat myös peilikuvana.

Nessa pääsi juoksutauon jälkeen ensimmäistä kertaa agiloimaan. Ajattelin että tekeminen olisi varsin holtitonta, mutta toisin kävi. Nessa teki nätisti hommia ja pysyi hyvin hanskassa. Aloitimme kakkosradasta, joka kaatui ensimmäisellä yrityksellä poispäinkäännökseen kolmosella. Toisella yrittämällä saatiin jo puhdas rata. Tein kolmosen sekä poispäinkäännöksellä että valssilla, toimi molemmin päin. Seiska tehtiin sekä normaalisti ja sisäkautta kierrättämällä että takaaleikkauksella ja ulkokautta kiertämällä. Nessa teki treenit tosi hyvin ja pysyi hanskassa. Kakkostreenin jälkeen teimme kaikki eri variaatiot ykköstreenistä vähän omin maustein ja myös peilikuvina. Nessa taittui kaikkiin treeneihin mukavasti, oikein onnistuneet treenit!