maanantai 23. helmikuuta 2009

23.2.09 Tottista

Tänään tehtiin pitkän aamulenkin jälkeen Nessan kanssa vähän tottista. Simba pääsi lempipuuhaansa, pyydystämään frisbeetä.

Nessan kanssa jatkettiin siitä mihin eilen jäätiin. Ensimmäisenä vein frisbeen kentän laitaan eteenmenoa odottamaan. Ajattelin, että tämä olisi voinut olla paha häiriö muun treenin kannlta, mutta ei se ollutkaan. Ensin tein pari noutotreeniä. Leikitin koiraa, mutta en päästänyt leluun kiinni, käskin noutamaan. Kun otti hyvin kapulan suuhun, suora vapautus lelulle. Näitä muutama. Seuraamista lyhyissä pätkissä "patouttamisen" jälkeen. Teki suurella innolla, hyvällä kontaktilla. Nyt seuraamispaikka oli jo parempi. pari kertaa täyspyörähdys vasemmalle jonka jälkeen pari askelta loistava paikka ja palkka. Lopuksi eteenmeno ilman alkuseuraamista. Suora vapautus frisbeelle.

Leikityksessä kiinnitin tänään huomiota siihen, että kun leiktän ja pyydän irroittamaan, päästän suoraan uudestaan kiinni leluun. Jos halusin lelun itselleni, silittelin vähän aikaa, jolloin tiputti lelun. Frisbeen kanssa otin myös kiinni leuan alta ja silittelin, koska ei halunnut irroittaa pelkällä silittelyllä.

Loppuun täytyy todeta, että onpa kiva tehdä välillä tottista, jossa panostetaan vain iloisiin ja vauhdikkaisiin suorituksiin. On helppo tehdä lyhyitä treenejä, kun ei ole niin montaa opeteltavaa liikettä. Ja kyllä huomaa että Nessa nauttii myös!