lauantai 14. helmikuuta 2009

14.2.09 Tokokisat Liedossa

Tänään se sitten tapahtui, pikku-Nessasta tuli TVA!!! Jeejeejee! Tähän on tähdätty ja tätä on odotettu ja nyt se sitten on tehty, tottelevainen tyttö.

Mutta hehkutuksen jälkeen aloitan kertomuksen alusta. Kuluva viikko on ollut ihan karsea, olen jännittänyt ihan hullusti tulevaa tokoa. Treeneissä on ollut ylä- ja alamäkiä ja vaikka periaatteessa voin luottaa, että Nessa liikkeet suorittaa, on EVL luokassa monta virhemahdollisuutta.

Kisapaikalla jännitys vai tiivistyi odotellessa, aargh! Ensin paikallaolot:
Istuminen 9, oli kuulemma ollut levoton ja jopa rapsuttanut itseään
Paikalla makaaminen 10, meni hyvin

Ekassa satsissa oli normaalissa järjestyksessä ensin seuraaminen, sitten idari, luoksetulo ja ruutu. Ei meidän vahvimpia liikkeitä. Nostatin Nessaa kunnolla ennen kehää ja seurauttelin koirahäiriössä. Kehään seurautin. Tämä tuntui toimivan hienosti, sillä
Seuraaminen 8,5, vähän inoja perusasentoja ja välillä tiputti vähän kontaktia, mutta tiivistä ja innokasta suorittaminen oli
Idari 9, kääntyi vähän seisomisessa, seuraamisessa tiputti kontaktia törppöjen kohdalla
Luoksetulo 8,5, voisi olla ripeämpi, toki, mutta teki Nessaksi hyvin
Ruutu 9,5, tosi hyvä ruutu, varma ja vauhdikas

Eka satsi takana ja fiilis tosi tyytyväinen. Näin hyvää suoritusta ei ole saatu aikaisemmin kasaan, etenkään seuraamisessa. Odottelemaan jännittyneinä loppuja.

Kun oma vuoro lähestyi, jännitys alkoi totisesti tuntua. Välissä tehtiin vähän ohjattua ja kakeja. Järjestys perinteinen eli ensin ohjattu, sitten hyppynouto, tunnari ja kaukokäskyt.
Ohjattu 5, olisin voinut ampua itseni, Nessa oli tekemässä oikein, mutta pysäytin sen. No, mitä Nessa tekee, vaihtaa suuntaa tietenkin. Vielä pysäytys ja nyt onneksi haki oikean kapulan.
Metallihyppynouto 7,5, pyöritteli metallia ennen kuin otti suuhun
Tunnari 8,5, toihitaasti ja vähän epävarmasti
Kaukokäskyt 5,5, kaksi lisäkäskyä ja myöhästyin liikkeenohjaajan näyttämisistä, pelkäsin jo nollaa, mutta onneksi saatiin edes näin paljon pisteitä!

Kehästä lähtiessä tiesin, että ykköstulos on ihan katkolla, enkä osiaan tiennyt riittäisivätkö pisteet. Omia mokia oman jännityksen vuoksi. Onnksi keräsin itseni ja palkkasin koiran ruhtinaallisesti. Sitten koira autoon ja pisteitä kyselemään. 256,5 eli puoli pistettä YLI ykköstuloksen, jippii! Nyt on TVA titteli plakkarissa ja Nessan tokot ainakin tältä erää tokoiltu.

Olen niin ylpeä pikkuisesta koirastani, se on kerrassaan loistava kisapakkaus, tekee ninkuin osaa! Kiitos Nessasta Lenalle ja kiitos kaikille kavereille avusta Nessan treenaamisessa! Mikäli törmäämme lähipäivinä, jalkani luultavasti leijailevat siinä silmiesi tasolla. Mutta nykäise reilusti takaisin maanpinnalle, tästähän pitää aloittaa uusien valiotittelien metsästys!