sunnuntai 22. helmikuuta 2009

22.2.09 Tottista

Kimppatreenit Malminkartanon sirkuskentällä. Mukana Sini Egilin ja Minnin kanssa, Pipsa Frescon ja Mustin kanssa, Hannele Perron ja Troyan kanssa sekä Tarja Sampon ja Icen kanssa piipahtamassa.

Ensimmäisenä ISOT KIITOKSET Sinille, Pipsalle, Hannelelle, Helille ja Evalle TVA muistamisista, on se ruusuke vaan hiano ;). Luut on syöty ja lelukin on jo otettu käyttöön, kiitos! Treenaamassa olleet saivatkin jo vähän teetä ja keksejä kiitokseksi, pitäisi varmaan vihdoinkin saada tupla TVA kahvitukset järjestettyä kaikille muillekin.

Ehdittiin me treenatakin. Nessan kanssa tehtiin tottista, lähinnä seuraamista. Seuraamisen yhteydessä aloitettiin henkilöryhmätreenit ja lopuksi otettiin pari noutoa. Eikä pidä unohtaa ampumista, mutta siitä enemmän edellisessä tekstissä.

Seuraamisen kantava ajatus on nyt saada vietikästä suorittamista aikaan. Sini oli vieressä seuraamassa ja antamassa hyviä vinkkejä. Tehtiin lyhyitä pätkiä Tuffies frisbee esillä palkkana. Tämähän aiheuttaa karseita loikkia sivulle tullessa, mutta niihin ei nyt puututa. Seuraaminen on kaunista, vietikästä ja kontakti pysyy hyvin. Ongelmana on ajoittain karmiva edistäminen. Tähän lääkkeenä pyörähdys vasemmalle aina kun edistää ja palkka kun korjaa seuraamispaikan. Tärkeää että palkka tulisi hieman takaa ja vasemmalta puolelta, ei oikealta!! Toinen vaihtoehto on palkata sanalla hyvä, pyytää koira istumaan ja kääntyä koiran eteen ja vapauttaa vasta sen jälkeen. Tehtiin myös patouttamista eli koira irti lelusta ja istumaan, sen jälkeen lelu hitaasti taskuun tai kainalon alle tms. ja sen jälkeen hommiin. Nyt tehtiin sitä että menin itse Nessan sivulle, josta aloitimme seuraamisen. Huom! Nyt Nessa osaa jo vähän patouttaa, viime kesänä tämä ei ottanut onnistuakseen lainkaan.

Henkilöryhmä tarkoitti tänään seurauttamista Hannelen ympärillä. ajattelin että koska ihmiset Nessalle niin suuri häiriö, aloitellaan tätä pikkuhiljaa. Meni loistavasti. Ensin etäisyyttä pari metriä, lopuksi enää puolisen metriä. nessalla ei mitään aikomusta tiputtaa kontaktia tai moikkailla Hannelea. tosi jees.

Pari noutoa. Nessa oli tuijotellut kapulaa jo pitkään ja kun lopulta otin noudon, ampui kapulalle niin lujaa kuin pääsi. Ot ripeästi ja palautti vauhdikkaalla laukalla. Palkkana frisbee liivin alla. Tähän sinin vinkki oli, että kun iskee kapulaan hyvin, palkkaus suoraan siitä. Kun iskee huonommin, palkkaus vasta luovutuksesta. Esim kapula maahan, leikitystä ja siitä suoraan noutokäsky. Mikäli asento on vaikea saada suoraksi, voi apuna käyttää tötsiä v-mallisesti (Skogsterin Miian vinkki). Eli ruutumerkit esiin tokokamoista ;).