torstai 19. helmikuuta 2009

17.2.09 Amputreenit

Tänään korkattiin Nessan kanssa ampumistreenit. Nessahan ei pelkää paukkuja, mutta keskeyttää toiminnan hetkeksi yllättävän laukauksen kuullessaan ja esimerkiksi ilmaisun aikana pudottaa helposti rullan suustaan.

Tarkoitus on aloittaa ampumistreenit siten, että annan Nessalle tehtävän esimerkiksi paikallamakuun, samalla kun ammun selvästi Nessan nähden. Välimatka voi olla lyhytkin.

Tänään ammuin kotipihalla pelkälle Nessalle. Ensin kolme laukausta Nessan maatessa, sitten kolme laukausta Nessan istuessa, välimatkaa noin 5m. Ei nytkähtänyt tai reagoinut mitenkään laukauksiin. Lopuksi leikitin Nessaa toisella kädellä ja ammuin toisella. Ei reagoinut paukkuihin mitenkään.

Tällaisia treenejä lisää. Seuraava aste on laukaus samalla kun Nessa pitää suussaan rullaa tai noutokapulaa. Samalla voisi laukaukset ottaa osaksi lenkkeilyä jne, jotta tottuu myös yllättäviin paukkuihin. Lopuksi tarkoitus olisi että voin itse ampua kun Nessa tekee esimerkiksi noutoliikettä. Lopuksi kuka tahansa voisi ampua noutoliikkeen aikana ja ihan lopuksi myös rullantuonnin aikana. Siihen olisi tarkoitus päästä viimeistään kesäkuussa. Katsotaan miten käy!