maanantai 31. elokuuta 2009

31.8.09 LOMA! Sekä tottista, jäljestystä ja pudotettua

Lomani alkoi viimein, siis kesäloma. Oikeasti loma toki alkoi jo perjantaina, mutta viikonloppu yksin kotona lasten kanssa ei varsinaisesti tuntunut pelkältä lomailulta. Mutta nyt se vihdoin on täällä!!!

Aamulla lenkin yhteydessä tein vähän tottistelua sekä Nessan että Rallin kanssa. Ralli teki sivulletuloja ja askeleita, Nessa seuraamista ja kontaktia. Seuraamispätkät 10-60 askelta, pari täyskäännöstä ja askellajin vaihdosta. Nämä sujuivat tyylipuhtaasti, vaikka Ralli yrittikin häiriköidä vieressä. Kontaktipätkät 5-60sek, näissä myös kaikki onnistuneita.

Lenkin jälkeen jäin vielä tekemään lisää tottista urheilukentälle Nessan kanssa. Tavoittenahan on nyt saada aikaan seuraaminen jossa kontakti pysyy vaikka vietti on matala. Tein ensin pari kontaktipätkää, kuten kisoissakin ensin olisi, 30sek ja 60sek, nämä onnistuivat. Tämän jälkeen tarkoituksenani oli tehdä koko seuraamiskaavio yhteen pötköön, mutta Nessa oli toista mieltä. Heti kun paikaksi tuli sellainen, missäon ennen treenattu enemmänkin, kontaktin pito oli vaikeampaa. Useiden toistojen jälkeen sain tehtyä kontaktissa sekä täyskäännökset että oikealle käännökset, askellajien vaihdot ja noin 50 askeleen seuraamispätkät. Täytyy siis tehdä näitä treenejä PALJON ja yrittää päästä treenaamaan myös treenikentille ja häiriöihin. Palkkaus jälleen nameilla, jotta olkapään rasitus saadaan pidettyä minimissä.

Päivällä Ralli ja Nessa pääsivät hihnalenkkeilemään Klaukkalaan kun kävin kaupassa ja hoitamassa pari asiaa. Hihnalenkkeily sujui mukavasti, joka ei aina ole itsestäänselvyys meidän metsähaukuille.

Päivällä tallasin Nessalle reilun kilometrin jäljen, joka sai vanhentua kaksi tuntia. Näitä vanhoja tulee treenattua aivan liian vähän, käytännön toteutus on usein niin vaikeaa. Jälki oli siis noin 1100m, jana 50m, kulmia neljä, joista yksi terävä, keppejä 6, polunylityksiä monta, pari leveän metsätien ylitystä. Metsänä oli taas varvikkoinen kangasmetsä. Nessa teki ensimmäistä kertaa ehkä ikinä sen, että ei ensimmäisellä edennyt janalla juuri lainkaan. Ilmaisesti osui hyvin lähellä kulkevaan toiseen jälkeen. Toisella yrityksellä irtosi hyvin, mutta meni hieman jäljen yli ennen kuin nosti sen kunnolla. Nessalla oli muutenkin ennen ensimmäistä keppiä selvää epävarmuutta jäljestyksessään, oli ehdottomasti lähdössä harhajäljelle, kunnes käänsin se tiukasti pois (kyllä se oli VARMASTI harhajälki). Ensimmäisen kepin jälkeen (300m kohdalla) jäljestyi parantui merkittävästi, Nessa teki tarkkaa työtä ja löysi kaikki kepit. Palkkana kalaruokaa, joka haisee kamalalle, mutta ilmeisesti maistuu hyvälle. Meillä siis keppien yli menemisen ratkaisu oli se, että pysäytin kun oli menossa kepin yli, annoin etsiä itse, kehuin kun ilmaisi, mutta en antanut muuta palkkaa. Tämän jälkeen on tarkistanut HYVIN tarkkaan jokaisen kepin ja varmistanut ettei ruoka jää saamatta ;). Nessa oli tänään huipputaitava ja jäljestys on loistava laji! Iso kiitos Hannelelle, joka on omalla esimerkillään ja rakkaudellaan lajiin on innostanut myös minua jatkamaan jäljestystä! Terkkuja vaan sinne kaukaiseen Kausalaan! Täällä teitä usein kaivataan :)...

Nessan jäljen jälkeen Ralli pääsi lenkille ja uimaan.

Lastenhakureissuun lähti tänään vaihtelun vuoksi (ja minun hermojeni säästämiseksi) vain Nessa. Ralli jäi harjoittelemaan yksinoloa kotiin. Reissu oli rentouttava, kyllä se on vaan erilaista yhden aikuisen koiran kanssa, joka tietää tarkalleen miten tilanteissa toimitaan. Lisäksi lapset päättivät istua rattaissa lähes koko matkan, joten reissu sujui varsin vauhdikkaasti, kerrankin.

Kun Make tuli kotiin vahtimaan lapsia, pääsin Rallin kanssa yksin kävelylle. Lenkki alkoi hieman kehnosti, kun lähimetsässämme oli poikia leikkimässä isojen keppien kanssa ja Rallin piti pöhistä niille. Namppaamalla Ralli selvitti tilanteen ok, etsi nameja ihan läheltä möliseviä poikia vaikka selvästi jännitti. Jatkoin lenkkiä palkkaamalla Rallia paljon mukana kulkemisesta ja teetin sillä lenkin aikana paljon temppuja kuten istumista, seisomista, sivulletuloa ja jalkojen välistä pujottelemista. Ralli teki hommia aivan innoissaan ja keskittyi hyvin mukanani kulkemiseen jopa autotien vieressä. Rallilla kun on se paha tapa, että autoja pitää vähän tuijotella... Kun pääsin pellolle asti, tein Rallin kanssa alkutreenejä pudotetun noutoon. Jätin pallon polulle ja näytin sitä Rallille. Vein Rallin parinkymmenen metrin päähän, hetsasin ja lähetin hakemaan palloa. Tämä meni hienosti. Pallokin tuotiin käteen asti erittäin hyvin! Tein useita toistoja, pisimmässä taisi matkakin olla jo 50m. Näitä voimme hyvin tehdä lenkeillä lisää, lähetän vain Nessaa ja Rallia vuoronperään tiputettua hakemaan ;).

Olipa kerrassaan hyvä treenipäivä, Nessan jäljellä oli kivaa, lasten hakeminen Nessan kanssa rentouttavaa ja lenkki Rallin kanssa piristävää! Ehkä en vielä lähetäkään Rallia rekikoiraksi Siperiaan ;).

Huomenna sitten fyssarille, joka toivottavasti näyttää vihreää valoa Nessan liikunnan ja treenaamiseen lisäämiselle. Toivottavasti hyvä fiilis jatkuu siis huomenna!