tiistai 11. elokuuta 2009

11.8.09 Jälkeä ja tiputettua

Aamulla lähdin jäljestämään Nessan ja Rallin kanssa sekä tekemään Nessan kanssa tiputetun esineen noutoa.

Rallin jäljellä oli kuusi keppiä ja se kulki suoraan noin 100m matkan. Tein virheen siinä, että jäljen ajaminen oli päivän ensimmäinen puuha. Ralli vaan sähläsi, juoksi joka suuntaan ja ajoittain jopa jäljesti vähän aikaa. Maltti ei riittänyt kepeillä maahanmenoon asti. Auttamalla Ralli sai ilmaistua kuudesta kepistä neljä. Ehkä Rallin kanssa pitäisi tehdä kuten Stig neuvoi, aluksi ainoastaan jäljen päässä on keppi (myös metsässä). Ja ainakin väsytän Rallia hiukan enemmän ennen seuraavaa jäljestyssessiota.

Nessalle tein noin 300m jäljen, joka vanhentui puolisen tuntia. Kuusi keppiä, pari kulmaa, jana noin 40m. Nosti hyvin oikean jäljen ja neljä ensimmäistä keppiä. Yksi keppi, joko vitonen tai kutonen jäi metsään. Ja koska en ollut varma, minkä kepin viimeisenä ilmaisi, se sai jäljestää aina tielle asti. Ei loppupalkkaa. Mitä voin itse oppia? Merkkaa ainakin se vika keppi!

Tiputettua emme ole tehneet pitkään aikaan. Siitä huolimatta minä fiksuna (hyvä aamu tänään!) päätin tehdä Nessalle pitkän tiputetun noudon, uskoisin että yli 100m. Nessa lähti hyvin etsimään, mutta tuli pitkän ajan jälkeen ilman esinettä takaisin. Kieltämättä metsä oli myös hyvin risukkoinen, joten Nessa saattoi hävittää linjan jolla kävelimme. Koska päätin viimeinkin tehdä jotakin viisasta, päätin olla lähettämättä Nessaa uudestaan etsimään tippunutta esinettä vaan otin siltä liivit pois ja lähdimme etsimään esineen vapaamuotoisempaan tyyliin. Kun Nessa lopulta löysi esineen, tein loppuun vielä helpon tiputetun noudon. Tässä Nessa onnistui taidokkaasti! Ehkä parit helpot treenit ennen matkan tolkutonta pidentämistä, eikö?