torstai 20. elokuuta 2009

19.8.09 Hakua ja agia

Hakua Ruotsinkylän selkeissä kangasmetsissä hakuporukkamme kanssa, mukana Tove ja Hugo, Venla ja Jidi, Päivi ja Nada sekä Ressu ja Risa.

Nessalle piti olla kolme pistoa, joilta jokaiselta löytö, etukulmat ja yksi pidemmällä. Ideana oli tehdä nostattava ja kiva treeni, joten käytin suorapalkkaa. Nessa lähti metsään kuin tykinsuusta, mutta ei tarkistanut etukulmaa, joten huusin pois ja lähetin toiselle puolelle. Sieltä löytö. Sitten se ensimmäinen etukulma. Laitoin suunnitelmasta poiketen yhdelle tyhjälle ja vasta sielktä vikalle ukolle. On hauska nähdä, kuinka innoissaan Nessa tulee tyhjältä pois. Kun kutsun sitä, se aivan spurttaa, koska uskoo vakaasti siihen että toisella puolella on maalimies.

Rallille kolme valmista ukkoa, johon lähetin kohdasta, missä tuntui saavan hajun. Matkat 20-40m. Eteni kivasti, teki kyllä joillakin pistoilla pienet kunniakierrokset. Intoa on tullut hakuun kiitettävästi ja nenäkin on pienellä auki. Talven aikana pitäisi kai kasata tuohon hakuun ilmaisu kuntoon.

Agissa oli taas vuorossa Niinun treenit. Rata sujui Nessalta kokonaisuudessaan mukavasti, vaikkakin ekalla yrityksellä saatiin rata tehtyä vasta kolmessa osassa. Eniten huomiota pitää jatkossa kiinnittää putkelta tiukasti kääntymiseen, siihen että ohjaan huolella, en huitaise ja oleta koiran ymmärtävän ja kontakteihin. A onnistui tänään hyvin, mutta keinulla sikailtiin. Kepeillä oli taas vahtia kun juoksin edellä kirittämässä.

Mikä tylsintä, Nessa pyrki taas alittamaan estettä tiukassa kaarteessa oikealle. Kotona huomasin olan olevan jumissa. Huomenna töihin jatkotutkimuksiin...

Agin jälkeen lähdimme lenkille tavallista isommalla koiraporukalla, mukana oli kaksi vesikoiraa, kaksi bordercollieta ja walesinterrieri. Ilahduttavaa oli, kuinka hyvin Nessa ja Ralli porukkaan suhtautuivat, minä kun en ole niitä oikein muistanut sosiaalistaa koiriin valtaisan hyvin. Ilahduttavaa oli myös, että Ralli malttoi kulkea takanani lähes koko lenkin käskyllä odo, muutaman kerran jouduin asiasta huomauttamaan ja kaksi kertaa mokoma karkasi huomaamattani.