tiistai 1. syyskuuta 2009

1.9.09 Nessan fyssari ja jäljestystä

Aamulenkillä tein taas Nessan ja Rallin kanssa vähän puiden kiertämistä, seuraamispätkiä ja Nessan kanssa kontaktia. Pätkät vähän lyhyempiä kuin eilen, 10-30 askelta ja 10-30sek. Ralli osasi odottaa omaa vuoroaan hyvin Nessan treenatessa esim kiertämisiä, olemme siis edistyneet! Rallin kierrot sujuivat vauhdilla ja kierrosta suoraan sivulletulot onnistuivat hyvin.

Kun olimme käyneet kotona lataamassa akkuja lähdimme kohti Käpylää ja Tamaran vastaanottoa. Koska olimme yli puoli tuntia etuajassa, lähdin Nessan ja Rallin kanssa remmilenkille Käpylään. Ralli bongaili taas tapansa mukaan autoja, mutta tyytyi vain tuijottelemaan niitä. kävely sujui yhtä Rallin haukkumiskohtausta ja paria koirien solmuuntumista lukuunottamatta hyvin. Pari koiraakin ohitettiin hallitusti ilman pöhinöitä. Onpa tullut paljon kaupunkitreenailua viime päivinä ;).

Nessan olkapää oli parempi, mutta koukistajapuolen lihakset edelleen tavallista tiukemmat. Arkoi ääritaivutusta, mutta antoi kuitenkin taivuttaa pistämättä vastaan. Ei kevennä jalkaa, liikkuu puhtaasti, lihakset symmetriset. Muualta lihakset hyvässä kunnossa ja myötäävät. Selkälihaksissa ehkä parantamisen vaaraa. Nyt saimme ohjeeksi liikuttaa Nessaa vapaassa ravissa noin kaksi kertaa puoli tuntia päivittäin. Ja seuraava käynti reilun parin viikon kuluttua.

Fyssarin jälkeen lähdimme Ruotsinkylän metsiin jäljestämään ja lenkkeilemään. Lenkki reilu puoli tuntia vaihtelevassa metsämaastossa.

Rallin jälki oli 45 askelta, nami joka jäljessä, pohjana kuiva kangas, jossa vain vähän kasvillisuutta. Aluksi sähläsi jäljellä melko reilusti, puolessa välissä alkoi keskittymään paremmin. Jäljellä oli myös polun ylitys, jonka suoritti ok, vähän hakemista polun suuntaisesti. Kepin ilmaisi hyvin.

Nessan treeninä kuusi janaa, jäljet vanhentuivat noin 40min. Janojen pituus 10m, 15m, 20m, 40m, 30m ja 60m. Lähetin vuorotellen vasemmalle ja oikealle lähteville jäljille. Kolme ensimmäistä sujui moitteettomasti, neljännellä meni ensin janalla vähän vinoon ja sitten jäljesti kepin yli, joten käänsin takaisin ja kehuin kun löysi kepin en antanut muuta palkkaa. Viides vähän epävarma, kuudes hyvä. Eli ei taaskaan yhtään takajälkeä, jee! Ehkä Nessa säästää ne kisoihin. Nessa kyllä etenee janoilla ihailtavan suoraan ja määrätietoisesti, olen varmaan vahingossa onnistunut opettamaan tuon janan. Tuskin onnistun siinä enää tulevien koirien kanssa...