sunnuntai 2. elokuuta 2009

2.8.09 Nessan luonnestesti

Nessa käväisi tänään testauttamassa luonnettaan ATD:n lonnestestissä Oulunkylässä. Tuomareina olivat Bengt Söderholm ja Tarja Matsuoi. Testi meni Nessalta oikein mukavasti, se ei paineistunut mistään ja kiskoi koko testin ajan innoissaan eteenpäin suorituspisteeltä toiselle. Nessa oli tasainen varma itsensä ja paautui hyvin kaikista osoista. Tuomarit olivat sen mielestä mitä hauskimpia. Bengt sanoi arvostelua aloittaessaan että Nessa on hyvin miellyttävä koira. Ja sitähän se tosiaan on!

Tässä Nessan rivi:
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton (oli kuulemma lähellä tasapainoista)
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ laukasvarma

Eli yhteensä +170 pistettä ja hyväksytty luonnestesti!

Lopuksi yritän vähän muistella hihnan päästä, miten Nessa asioihin reagoi. Pipsa ja Miia voivat korjailla, jos muistan jotakin aivan väärin.

Haastattelu, luoksepäästävyys ja leikkiminen:
Nessa oli rento, hyppi ja härvelsi yllättävän vähän tuomarin kanssa, luoksepäästävyydessä hyväksyi käsittelyn ilman ongelmaa. Tuomari leikitti kepillä, Nessa otti alkuun kepin vhän höllästi suuhun, mutta alkoi pian leikkiä hyvin. Piti kiinni vaikka tuomari antoi pientä uhkaa ja roikkui kepissä kun tomari nosti ilmaan. Kun tuomari antoi Nessan voittaa, vei kepin heti takaisin jotta leikki olisi jatkunut.

Kelkka:
Nessa reagoi kelkkaan melko nopeasti, ensin muristen ja sitten haukkuen. Haukkui koko ajan kun kelkkaa liikkui. Hakeutui minun taakseni ja pakitti ihan reilusti kelkasta poispäin. Ruumiinkielestä en tiedä, kun e ole velä katsonut videota. Kelkkaan tututuminen otti tovin, lähti kuitenkin lähestymään kun seisoin kelkan vieressä. Vaikka otti aikaa, selvitti tilanteen itse ilman suuria apuja ja haisteli kelkkaa useaanteeseen. Kun ävelimme pois ja takaisin kelkalle, Nessa väisti kelkkaa vähän.

Uhka:
Alkoi haukkua lähes heti, ensin häntä heiluen minun edessäni, hakeutui melko pian haukkumaan taakseni. Heti kun Tarja muuttui mukavaksi, Nessa meni tervehtimään häntä heiluen.

Haalari ja tynnyri:
Haalari nousi ylös käytännössä Nessan tassun alta, tätä säikähti ja perääntyi voimakkaasti samalla murahtaen, tynnyriä väisti myös selvästi. Kun tulimme samaan kohtaan uudestaan meni lähes välittömästi haistelemaan haalaria ja tynnyriä.

Pimeä huone:
Tämä oli Nessalle vähän vaikea. Pimeä huone oli pitkänomainen ja siellä oli pieniä sokkeloita. Nessa lähti kuulemma huoneeseen ihan reippaasti, mutta puolivälissä itä alkoi vähän jännittää. Tuli lopulta, mutta melko rauhallisesti ja Tarjan tuettua.

Uhka seinässä:
Nessa kuulemma vain istui ja katsoi, ehkä vähän hämillään tapahtuvasta. Kään päänsä pois sinä vaiheessa kun keppi osui sitä kuonoon. Hti kun Bengt muuttui kiltiksi, Nessa tervehti iloisesti.

Laukaukset:
Ekalla laukauksella hötkähti vähän, veti laukauksen ääntä päin, toisella ei juuri reaktiota.

Kaikenkaikkiaan hienosti suoritettu temppurata! Olen tytsyyn taas kerran oikein tyytyväinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti