tiistai 11. elokuuta 2009

8.8.09 HK2 Nessa!

Tänään aamulla (klo6!!) lähdimme Nessan kanssa ajelemaan kohti Kouvolaa ja avoimen luokan hakukoetta. Väsytti niin paljon, etteivät silmät tahtoneet millään aueta, mutta kai se on tämä luova hulluus joka saa ihmiset tekemään käsittämättömiä ratkaisuja. Makekin totesi edellisenä iltana, että olisiko minun parempi jäädä pois kokeesta, eihän sinne ole pakko mennä. Minä siihen: joo, joo, mutku mä haluan! Ja siinä vaiheessa Make tiesi ettei kannata väitellä asiasta. Kun härkä jotakin päättää, se pitää.

No niin. Pääsimme kuin pääsimmekin ehjänä perille Kouvolaan ja vieläpä hyvissä ajoin. Perillä meitä odotteli jos mahdollista vielä minuakin väsyneempi Pipsa Frescon kanssa. Pipsa oli viettänyt edellisen yön kissanpentuja synnyttämässä.

Ensimmäisenä suoritimme tottiksen. Kolmesta von koirakosta yksi jätti leikin kesken heti vapaana seuraamiseen, joten pääsimme suoritusvuoroon aiemmin kuin odotin. Nessa kävi kovilla kiepeillä alusta asti, viime tottissession eteenmenot taisivat olla kirkkaana mielessä. Seuraaminen levotonta, vinkuvaa ja edistävää ensimmäisen suoran ajan, loppukaaviossa kontaktitonta mukanakulkemista. Jep, jep, olemme koko ajan työtämässä tätä seuraamistamme. Siitä puutteellinen. Istumisen valmisteleva osuus parempi, käskyn saatuaan Nessa meni melkein maahan, mutta kuitenkin kyynärpäät jäivät ilmaan. Tämä tulkitttiin istumiseksi, joten siitä muistaakseni erinomainen. Maahanmeno ja luoksetulo ok, siitä muistaakseni erittäin hyvä. Seisomaanjääminen myös ok, seuraaminen levotonta. Tasamaanoudossa empi kapulan ottamista ja ravasi takaisin, hyvä. Hyppy- ja estenoudoissa samaa tempon vaihtamista, lisäksi estenoudolla ei halunnut irrottaa kapulasta, molemmista erittäin hyvä. Eteenmenossa edistämistä seuraamisessa, muuten tuomarinkin mielestä erinomainen liike. Paikallaolo taisi olla myös erittäin hyvä. Pisteet 89 eli kiltisti arvosteltu tottis. Eikä se paha ollutkaan, paitsi seuraaminen.

Seuraavaksi suuntasimme metsään ja esineruutuun. Esineruutu oli tiheässä metsässä, jossa koiraa ei nähnyt kuin korkeintaan 20m päästä. Nessa lähti ruutuun ja kaarteli, löysi lopulta pehmeän esineen jota mälväili tuodessaan. Toinen esine löytyi myös samaan rauhalliseen tyyliin ja jostakin syystä sitäkin piti mussutella. Pisteitä 27/30.

Viimeisenä henkilöetsintä, jota jännitin kaikkein eniten. Tästä suorituksesta olisi kiinni koko kisa. Ilma oli tässä vaiheessa jo kovin kuuma ja minua mietitytti, miten Nessa radan jaksaisi suorittaa. Ilma myös seisoi radalla hyvinkin paikallaan, joten koiralle ei riittänyt tuuliapuja. ensimmäinen maalimies löytyi oikealta puolelta noin 50m radan alusta. Nessa nosti hajun, mutta tarkentanminen kesti pitkään. Ilmaisu hyvä. Seuraavan ukon Nessa ilmaisi noin 150m radan alusta vasemmalta. Nessa lähti hyvin näytölle, mutta ei löytänyt maalimiestä. Oli siis varmasti tehnyt kaukoilmaisun. Tämä tulkittiin valeilmaisuksi. Heti lähetettyäni Nessan oikealle puolelle, se tulee takaisin rulla suussa. Minä toki ajattelen, että hitsi, toinen vale, mutta päätän luottaa koiraan ja lähettää näytölle. Se ei ollutkaan vale vaan toinen maalimies! Miten se menikään, luota koiraasi. Nyt aika ja keskilinja alkoivat jo loppua kesken, joten alan pommittaa vasenta puolta. Tiesin, että viimeinen ukko on lähellä, koska Nessa oli tehnyt kaukoilmaisun aikaisemmin. Lähettäessäni Nessaa viimeiselle pistolle, aikaa on jäljellä enää 1,5 minuuttia. Kysyn jo tuomarilta, missä vaiheessa ilmaisun pitää olla että se voidaan hyväksyä. Tuomari vastaa että kunhan hän näkee koiran rulla suussa niin tämä hyväksytään. Ja saman tien metsästä tulee esiin Nessa, rulla suussaan. Jaq mikä parasta, Nessa vie myös näytölle loppuun asti! Loistorekku! Henkilöhaun pisteet 159.

Lopputuloksena 275/300 pistettä, 1. tulos, 2. sija ja uusi uljas titteli HK2! Nyt taitotyttömme on siis FI TVA HK2 JK2 EK1 BH Windedos After Eight, jeejee.

Kokeen jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Mellunmäkeä Helenaa hakemaan. Ja Mellunmäestä lähdimme kaikki yhdessä ajelemaan kohti Turkua ja Ruotsia kasvattajaa ja pentua tervehtimään. Tarkoituas olisi tuoda mukanamme minulle sijoituspentu, joka muuttaa asumaan Helenan, Peten ja Ruun luo.