lauantai 29. elokuuta 2009

28.8.09 Tottista ja jäljestystä

Tänään kävimme Nessan ja Rallin kanssa tottistelemassa aamulenkin yhteydessä. Nessan kanssa teimme ensin kontaktitreenejä, ajat 10s-1min. Nämä kontaktipätkät sujuivat hyvin, ei tiputtanut kontaktia kertaakaan. Tein myös seuraamispätkiä 10-50 askelta, myös vasemmalle käännöksiä, hidasta käyntiä ja juoksua. Tavoite oli saada kontakti pysymään myös matalassa työskentelyvireessä ja tämä tavoite täyttyi hyvin. suorilla kontakti pysyi hyvin, aluksi kontakti tahtoi tippua asellajien vaihdoissa ja käännöksissä, mutta parin pikkuhuomautuksen jälkeen sekä kehuessa vaikeissa kohdissa kontakti pysyi koko ajan. Onnistunut treeni, näitä lisää!

Rallin kanssa tein myös seuraamista eli sivulletuloja ja käännöksiä sekä askeleita eteenpäin. Ralli tekee sivulletulot ja askeleet hyvin kun pidän käden sivulla auttamassa. Jos käsi on reilummin sivulla, ei osaa tulla oikeaan kohtaan. Teimme myös lelun kanssa istumisia, maahanmenoja ja seisomisia. Näitä ei ole tehty pitkään aikaan, joten eivät sujuneet erityisen hyvin. Kivaa oli huomata että Rallin taistelu on selvästi parantunut, parannettavaa on vielä siinä, että Ralli toisi lelun takaisin voitettuaan.

Lenkin jälkeen lähdin vielä jäljestämään molempien kanssa. Ralli teki 50 askeleen namijäljen, keppi lopussa. Laitoin nyt hihnan mahan ympärille estääkseni Rallille tyypillisen tyskentelyn lähes täysin poikittain jälkeen nähden. Jäljesti tarkasti, pysyi suorassa, ilmaisi kepin hienosti maahanmenemällä. Seuraava askel on varmasti lisätä haastetta eli kaarteita namijälkiin.

Nessalle jälki varvikkoiseen kangasmetsään. Jälki vanhentui 40min, noin 300m pitkä, 3 kulmaa, 4 keppiä, jana noin 30m. Jäljelle lähtö oli vaikeaa, Nessa nosti takajäljen eikä tahtonut millään kääntyä oikeaan suuntaan. Näitä ei ole ennen käynyt, täytynee treenata janaa lisää ytksittäisenä asiana. Viime kerran palaute kepeistä selvästi auttoi keppien nostamisessa, pitkästä aikaa Nessa nosti kaikki kepit hienosti ja hyvin varman oloisesti. Kyllä jäljestys on sitten hienoa!

Illalla Ralli pääsi Simban kanssa juoksemaan pitkin sänkipeltoa, vauhti oli melkoista! Kiitokset vaan Tiinalle lenkkiseurasta!