maanantai 27. heinäkuuta 2009

26.7.09 Tarkkuusetsintää, keppejä ja esineruutua Mäntsälässä

Tänään lähdimme koko konkkaronkan eli Saran, Eetun, Nessan ja Rallin kanssa tervehtimään Miian poppoota Mäntsälässä. Miian poppooseen kuuluvat Venla kohta 3v, mies Ari sekä karvaiset menijät Manta-parson, Veera-hoffi ja Esme-parson. Rastaalassa, joka siis on upea omakotitalo hienoine pihoineen Mäntsälässä, vilisti siis kolme lapsukaista ja viisi koiraa. Kodikasta.

Koirat tulivat keskenään loistavasti juttuun ja Ralli-pentu rallaili kaikkien iloksi ympäri pihamaata. Nessa ja muu lauma tyytyivät maltillisempaan menoon. Kiitos vaan Miialle hauskasta päivästä! Ehkä teilläkin asuu kohta pieni aussie...

Mutta ehdittiin me Miialla vähän treenatakin. Aamupäivästä Nessa pääsi tekemään vähän keppejä, teemana nopeus. Nessan kepit kun ovat viime aikoina hidastuneet. Kummasti tuli tyttöön vauhtia, kun juoksin keppien ohi selvästi Nessaa nopeammin. Ja mikä hauskinta, Nessa meni sisään ja pujotteli oikein, vaikka lähdin juoksemaan keppien lopusta eteenpäin! Etevä tyyppi.

Iltapäivällä Nessa pääsi esittelemään etsijäkoiran taitojaan takapihalla. Ensin laitoin Nessan etsimään "pientä" tarkkuusesinettä nurmikolta. Tämä löytyi näppärästi ja ilmaisu oli hyvä. Seuraavaksi vaihdoin Nessalle rensselit ja alkurutiinit ja lähetin sen esineruutuun. Esineruudussa oli kaksi esinettä. Nessa oli selvästi vähän hämillään, kun ruutuna oli takapiha jossa se oli juuri leikkinyt. Mutta lähti kuitenkin etsimään. Ensimmäinen esine oli metallinen ja Nessa päätti ilmaista sen maahanmenemällä. Kehotuksella toi luokse. Toisena esineenä Nessa toi Venlan kumisaappaan, jota siis ei varsinaisesti ollut tarkoitus tuoda. Ja kolmantena löytyi muovinen lapio. Vauhtia ja varmuutta olisi siis saanut olla enemmän, mutta rankan pihapuuhailun jälkeiseksi treeniksi onnistui kohtalaisesti.