lauantai 5. syyskuuta 2009

2.9.09 Hakua ja agia


Tänään alkoi koko perheen eka yhteinen kesäloma. Koska päivä oli kaunis, päätimme lähteä Korkeasaareen eläimiä katselemaan.


Nessa ja Ralli tekivät yhdessä pikaisen aamulenkin, vajaan tunnin päivälenkin ja reilun puolen tunnin iltalenkin. Nessa ei treenaillut tänään mitään.


Ralli pääsi illalla treenireissuun ekaa kertaa ihan yksin.


Ensin teimme hakua lentokentän kallioilla. Rallille oli neljä maalimiestä, kaikki valmiina siten, että haju tuli keskilinjalle asti. Etäisyydet 10, 20, 20 ja 30m. Ekalla irtosi loistavasti, reilusti maalimihen ohi, mutta löysi maalimiehen vasta palattuaan takaisin päin. Rallilla on loistava häntäilmaisu, sen häntä alkaa vispata kuin possun häntä ;). Muilla pistoilla irtoaminen oli vaikeampaa, suoralinjaisuudesa ei tietoakaan. Kaikki kuitenkin löytyivät. Pitää miettiä uusia keinoja näiden pistojen suoruuteen. Ja ilmaisuakin pitäisi alkaa tehdä pikkuhiljaa...


Agissa teimme pari pätkää Niinun suunnittelemasta treenistä. Ralli irtoili lähettäessä taas huimasti, lähes kuin maata kiertävälle radalle. Tärkeää muistaa pitää koko ajan hallinnassa. Muita huomioita oli se, että ohjaukset pitää tehdä tosi tarkasti, Ralli reagoi herkästi kaikkiin pieniinkin ohjauksiin ja myös ohjausvirheisiin. Treeni 1 sujui alkuun muuten hyvin, mutta 6 aidalle irtoaminen oli vaikeaa. Ja jos keskityin vain loppukuvioon, sain virheitä aikaan muussa radassa. Kun yritin ensin vetää 5 aidalta ja sitten heittää 6 aidalle, teki takaaleikkauksen. Lopulta sain pari hyvää suoritusta, minun piti vain muistaa tehdä aidalle 6 ihan perusohjaus. Treenin 2 alku oli käsittämättömän vaikea, heitin aidan taakse ja tein puolivalssin, mutta käännyin aina liian nopeasti, jolloin juoksi ohi putkesta. Puolivalssi olisi pitänyt pitää päällä kunnes menee putkeen. Lopulta päädyimme aloittamaan putkesta. Vienti kolmosaidalle ei onnistunut putkien välistä, koska Ralli kääntyi putkesta niin pian minuun päin. Minun täytyi siirtyä putken toiselle puolelle ja tehdä kolmosaidalle takaaleikkaus. Näin sujui hyvin. Viimeinen putkellevienti oli myös yllättävän vaikea, se piti myös tehdä hyvin huolella.
Treenien jälkeen teimme puolen tunnin jäähdyttelylenkin pimeässä ja sateisessa syyssäässä. Mutta mikä hienoa, ohitimme monta koiraa ilman pöhähdyksiä vaikka oli pimeää.