tiistai 15. helmikuuta 2011

Vitran kanssa lenkkeilemässä ja agiliitoa

Viikonloppu oli aika ekstremeä, lapset tekivät elämän mekoisen haastavaksi. Tai oikeastaan Sara, Eetu on tällä hetkellä kuin enkeli. Vauhdikas ja taaturma-altis enkeli, mutta enkeli kumminkin. Sara sen sijaan ei, ainakaan koko aikaa. Sara on päättänyt haluta ja haluta tiukasti ja kovasti ja kinata sen eteen että saa asioita. Ihanaa tuo itsenäistyminen! Innolla odotan murrosikää kun jo 4,5 vee osaa ladella aika hienoja totuuksia niin halutessaan.

Enivei, haastava viikonloppu huipentui kerrassaan kivaan sunnuntaihin kun pääsimme Nessan ja Trombin kanssa lenkille Helenan, Ruun ja Vitran luo mahtaville jääteille. Vitra se vaan on niin loistotyyppi! Trombilla ja Vitralla synkkasi heti hienosti, kuinka yllättävää. Muutenkin lauma viihtyi hienosti keskenään ja jopa Ruu innostui juoksuttamaan Trombia (eikä edes törmännyt päin vaikka Helena pelkäsi). Kiitos loistokkaasta lenkkiseurasta! Lenkin jälkeen piipahdin pikateellä ja moikkaamassa perheen miesväkeä. Leosta on kasvanut oikea hurmuri!

Kivan lenkin jälkeen ajelin agilityä kouluttamaan ja koulutuksen jälkeen treenailemaan itsekin.

Trombi teki keppejä, ehkä kuudennen treenin elämänsä aikana. Trombi on keksinyt keppien idean heti, se tekee ohjureiden kanssa puolikkaita keppejä melkein miten päin tahansa. Loistavaa! Keppien lisäksi vahvistin eteen irtoamisia, niin Kaisi-kasvistädin kuin kouluttajankin ohjeistuksesta. lähetin Trombia kahden hypyn yli putkeen, putkesta hyppyjen taakse ja putkesta hyppyjen kautta toiselle putkelle. Ja sehän irtosi! Tätä pitää muistaa tehdä PALJON. Mutta eiköhän tuo kasvistäti pidä siitä huolta...

Nessa pääsi juokstauon jälkeen aksailemaan ihan kunnon rataa. Rata vaati juoksemista ja ohjaamista, mutta saimme aikaan mielestäni oikein hienoja onnistumisia. Persjättö aidalla, niisto ja päällejuoksu alkavat pikkuhiljaa naksahtaa paikoilleen. Hienointa oli huomata, että omalla liikkeellä sain koiran jopa ohittamaan väärän putken pään ja sujahtamaan siihen kauempaan, oikeaan putken päähän. Mieletöntä! Kontaktien kanssa pitää nyt taas olla tarkkana, etteivät ne leviä. Nepe alkaa helposti varastaa, jos liian paljon tekee nopeita vapautuksia. Olipa hauskaa!